Trådte på bremsen: SF tager forbehold overfor stor lokalplan

Det er marken over rundkørslen, der skal bære den nye bydel. Over husene og Gormshalle ses en stor mørkegrøn plet. Det er Møgelmose, som et bredt stiforløb langs den eksistende bebyggelse skal nå ud til i en senere udvikling af Jelling. Foto 2012: Leif Baun

Trådte på bremsen: SF tager forbehold overfor stor lokalplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er en stribe ting ved den store plan for Anesminde, som skal undersøges nærmere, siger byrådsmedlem Morten Kristensen

Jelling: Et flertal i teknik og miljøudvalget anbefaler at sende lokalplanen om en ny bydel ud langs Herningvej nordvest for Jelling i offentlig høring. Men SFs medlem i udvalget, Morten Kristensen, tog forbehold, da udvalget behandlede sagen, der siden skal videre til økonomiudvalg og byråd. Han siger om sit forbehold, at det giver mulighed for at få nogle ting undersøgt nærmere, som kan afgøre, om der skal stilles ændringsforslag til planen.

- Det er jo en ret stor plan, hvor mange hensyn skal tages: Er gården Anesmindes bygninger bevaringsværdige? Hvor langt vil man gå med dispensation til nedlæggelse af diger? Der er højde på noget byggeri, som jeg skal have drøftet med andre. Og der er formentlig store grundvandsinteresser, jeg skal se om er godt nok beskyttet. Det kan man ikke se i planen, da dens kort ikke viser indvindingsområder og mulige eksisterende boringer, forklarer Morten Kristensen.

Fem af udvalgets medlemmer anbefalede planen til godkendelse i byrådet. Et medlem, Martin Sikær, (S) var ikke til stede under punktet.

V: God plan for Jelling

Formanden for udvalget, Christoffer Aagaard Melson (V) siger:

- Vi mener, det bliver en god plan for Jelling.

Lokalplanen udmærker sig ved at opfylde flere behov i Jelling: Parkeringsplads og aktivitetsområde til Kongernes Jelling, et stort nyt boligområde med rekreative områder, der kan binde by og oplandet naturværdier (Møgelmose) tættere sammen samt en ny vej til festivalområdet.

Trådte på bremsen: SF tager forbehold overfor stor lokalplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce