Turisterne strømmer til sommerlandet - snart er alle sommerhuse udlejet

De seneste par somre har været rigtig gode, hvad udlejning af sommerhuse angår, trods dårligt vejr. Denne højsæson, der er hjulpet på vej af strandvejr, ser ikke ud til at skuffe, fortæller lokale udlejningsbureauer. Arkivfoto

Turisterne strømmer til sommerlandet - snart er alle sommerhuse udlejet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre lokale udlejningsbureauer forventer alle sommerhuse booket i ugen, der kommer.

Juelsminde: Sommerhusturisterne har ikke slået en sort streg hen over Danmark og Juelsminde, selvom solen kun har glimret ved sit fravær de seneste to somre.

Højsæsonen tegner til at blive god, fortæller tre lokale udlejningsbureauer til Folkebladet.

Hos Feriepartner, der råder over 80 sommerhuse på halvøen, melder direktør Edith Dardau om alt booket i uge 29 og 30.

- Og der er så godt som udsolgt i uge 31 også. Der er virkelig rift om sommerhusene lige nu. Mange ringer, fordi de ikke kan finde noget på internettet, og vi kan ikke hjælpe dem, siger hun.

Bookingerne kommer sent i år. Folk afventer og ser, om der bliver godt vejr, fordi der har været dårligt vejr to år. De kommer last minute. Torsdag i sidste uge fik vi 20-25 bookinger med ankomst om lørdagen.
Anders Bundgaard, afdelingsleder, DanCenter

Ikke bekymret længere

Hos DanCenter er afdelingsleder Anders Bundgaard i hopla i disse dage. Hans panderynker op til højsæsonen er væk.

- Havde du spurgt for en måned siden, så havde jeg været bekymret, men det er jeg ikke nu, siger han og forklarer, at bookingerne er kommet sent, fordi turisterne efter to dårlige somre har villet se vejret an.

Af bureauets 132 sommerhuse er fem ledige i uge 29.

- Ønskescenariet er en belægning på 100 procent, og jeg mener, jeg med sikkerhed kan sige, vi når det inden lørdag, siger Anders Bundgaard, som Folkebladet talte med tirsdag.

Fra uge 30 og frem har DanCenter stadig en del ledige huse, men efterspørgslen forventes at tage fart, som den har gjort det op til uge 29. Det kræver dog, at solen bliver fremme på himlen.

Erfaringen med VM

Hos Novasol, der håndterer udlejningen af omtrent 200 lokale sommerhuse, er to ledige i uge 29, og områdeleder Jan Bech forventer, at alle bliver lejet ud - også i uge 30 til 32.

- Vi er begunstiget af en usædvanlig god og tidlig sommer. Det eneste problem er, at folk ikke har haft ferie. Men solskinnet ser ud til at fortsætte, så det er super, siger områdelederen.

Også hos Novasol har bookingerne ladet vente på sig, og udover de to forgangne somre er VM i fodbold en årsag til det, mener Jan Bech.

- Historikken viser, at når der er VM eller OL, så kommer bookingerne senere. Da vi lever af tyske turister, så var det godt, de røg tidligt ud i år, så de ikke behøver at sidde hjemme og se fodbold, siger han og griner.

Turisterne strømmer til sommerlandet - snart er alle sommerhuse udlejet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce