Varmeværk passerer en milepæl: Forventer fortsat vækst

Mette og Allan Lind Thychosen fik mandag blomster af formanden for Jelling Varmeværk, Frans Andersen, fordi parret blev husstand nummer 1000, der er tilsluttet fjernvarmeværket. Sokkelen er sat i det kommende boligområde ved Grangaard Allé, hvor forberedelser til byggeri er igang, også et par andre grunde. Foto: Leif Baun

Varmeværk passerer en milepæl: Forventer fortsat vækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjernvarmeværket i Jelling forventer fortsat vækst i antallet af forbrugere de kommende år.

Jelling: Jelling Varmeværk markerede en milepæl i værkets snart 60-årige historie mandag. Det skete, da husstand nummer 1000 fik blomster og vin af varmeværkets formand Frans Andersen. Flere forbrugere er på vej i resten af udstykningen og Jelling Boligselskabs byggeri af 24 boliger på Fårupled.

Mette og Allan Lind Thychosen er i gang med at bygge i udstykningen ved Grangaard Allé, der netop er byggemodnet. Der er solgt seks grunde, og på et par af dem er husene allerede sat af.

- Vi har tidligere boet på Haugled. Det byggede vi også selv. Men når man bygger første gang, får man ikke det hele med, siger Allan Lind Thychosen, der er murer og selv står for den del af arbejdet.

Når man ingenting ved om den slags og ikke er for eksempel smed, er det trygt at vide, at fjernvarme det kører bare.
Allan Lind Thychosen.

Lang leveringstid

Blandt forandringerne i forhold til det første hus er overdækket terrasse og lukket garage. Parret, der er 38 og 37 år, er ret lokale, idet han er Jellingdreng og hun fra Uhrhøj. Familien, der også tæller børnene Mille og Magne, venter at flytte ind i det nye boligområde omkring 1. november.

Leveringstid på byggematerialer er én af de ting, man skal være opmærksom på. Eksempelvis facadesten leveres med 25 til 35 ugers frist.

Fjernvarme kører bare

Parret var ikke i tvivl om, at det ville vælge fjernvarme.

- Vi har ikke regnet på det. Alternativet er jordvarme, men der er flere ubekendte faktorer i det. Så når man ingenting ved om den slags og ikke er for eksempel smed, er det trygt at vide, at fjernvarme det kører bare, siger Allan Lind Thychosen.

Forsyningssikkerhed

Formanden for Jelling Varmeværks bestyrelse, Frans Andersen, peger på, at jordvarmeanlæg endnu er en nyere teknologi, som man ikke har erfaringer med holdbarhed og udgifter til drift over anlæggets fulde levetid.

- Som fjernvarmemand kan jeg konstatere, at i værkets næsten 60 år lange historie har ingen i Jelling haft svært ved at få varmt vand. Vi er glade for, at Vejle Kommune er med til at fremme brugen af fjernvarme, siger han.

Som udstykker bekoster kommunen fremføring af fjernvarme til skel.

Varmeværk passerer en milepæl: Forventer fortsat vækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce