Vejle Havn lukker sig igen - slut med åbne referater

Vejle Havn har i 2018 ikke lagt dagsordner og referat fra havnebestyrelsens møder på hjemmesiden. Ifølge havnedirektør Knud Vang Nielsen fordi, der ingen interesse var fra offentligheden, men byrådsmedlem Morten Kristensen (SF) vil have dokumenterne tilbage på hjemmesiden. Arkivfoto

Vejle Havn lukker sig igen - slut med åbne referater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF's Morten Kristensen vil have byrådets medlemmer af havnebestyrelsen på banen efter, at havnen har besluttet ikke længere at offentliggøre dagsordner og referater fra bestyrelsesmøderne.

Vejle: Det er ikke længere muligt at læse dagsordener og referater fra bestyrelsesmøderne i Vejle Havn på havnens hjemmeside, og det vil SF nu have lavet om på.

- Vejle Havn har tidligere lagt referater fra bestyrelsesmøderne ud på hjemmesiden, men det har man ikke gjort i 2018. Det er en forkert vej at gå og det vil vi gerne have lavet om på, fortæller Morten Kristensen (SF) om baggrunden for et forslag, som partiet vil have på dagsordenen for næste byrådsmøde.

Forslaget går kort og godt ud på, at byrådet "opfordrer" de tre bestyrelses-medlemmer, som er udpeget af byrådet, til at stille forslag om og stemme for, at Vejle Havn igen lægger dagsordner og referater ud på havnens hjemmeside.

Vi har i Vejle Kommune en politik om at vi ønsker åbenhed omkring beslutninger i virksomheder og selskaber, hvor kommunen har store interesser. Så er det den forkerte vej at gå at lukke ned for åbenheden omkring Vejle Havn og bestyrelsens beslutninger og virke.
Morten Kristensen (SF)

Forkert vej

- Der er tale om informationer, som tidligere har været tilgængelige for alle, og jeg kan ikke se nogen grund til, at de ikke længere skal være det. Der er tale om en offentlig virksomhed og så er det vores grundholdning, at der skal være så meget åbenhed som muligt, siger Morten Kristensen.

Han er - efter at han selv har henvendt sig til havnen - blevet lovet både dagsorden og referat fra havnebestyrelsens møder, men det er ikke godt nok, mener Morten Kristensen.

- Vi har i Vejle Kommune en politik om, at vi ønsker åbenhed om beslutninger i virksomheder og selskaber, hvor kommunen har store interesser. Så er det den forkerte vej at gå at lukke ned for åbenheden omkring Vejle Havn og bestyrelsens beslutninger og virke, siger Morten Kristensen.

Ingen interesse

Ifølge direktør på Vejle Havn, Knud Vang Nielsen, var der alligevel ingen, der læste dagsordenerne og referaterne fra havnebestyrelsens møder og derfor blev de pillet af havnens hjemmeside.

- Vi kunne konstatere, at der stort set ingen interesse var for at læse referaterne. Sammenholdt med at der er noget arbejde forbundet med at lægge dokumenterne frem på hjemmesiden - det kan være i forbindelse med lukkede sager eller person-sager, som skal fjernes fra dagsordenen - valgte vi at ændre den hidtidige praksis, siger Knud Vang Nielsen.

Han tilføjer, at både Morten Kristensen og alle andre kan få tilsendt dagsorden og referat fra havnebestyrelsens møder, hvis man henvender sig.

- Det er ikke fordi, vi prøver at holde noget hemmeligt. Hvis man vil have et referat, så kan man få det. Vi lægger det bare ikke på hjemmesiden længere, siger Knud Vang Nielsen, der peger på, at Vejle Havn hidtil har været den eneste havn i landet, der har lagt både dagsordener og referater frem for offentligheden.

- Gå forrest

Morten Kristensen køber dog ikke havnedirektørens forklaring.

- Selvfølgelig kan der være punkter på en dagsorden, som er nødt til at være lukkede, men så meget arbejde kan der heller ikke være forbundet med at tage dem ud af det materiale, der lægges frem. At der ikke er andre havne, der lægger dagsordener frem, er ikke et argument for at følge dem. Hvorfor ikke gå forrest i Vejle og være den mest åbne havn?, siger Morten Kristensen.

Vejle Havn lukker sig igen - slut med åbne referater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce