Vejle-skole jubler over regeringens udspil

Markant flere unge vejlensere skal vælge en erhvervsuddannelse, hvis målsætningen skal nåes. SDE-direktør Lars Bregnehøj Hansen glæder sig over torsdagens udspil på området. Arkivfoto

Vejle-skole jubler over regeringens udspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SDE-direktør Lars Bregnehøj Hansen roser udspil, der skal få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Vejle: - Overordnet set er der mange gode elementer i udspillet, og jeg glæder mig over, at der er flere ting, der peger i den retning, som erhvervsskolerne og erhvervslivet selv har peget på.

Sådan siger Lars Bregnehøj Hansen, direktør i Syddansk Erhvervsskole, om det udspil, regeringen fremlagde torsdag, hvis mål er at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Målsætningen er, at 25 procent af eleverne i folkeskolen i 2020 skal vælge en erhvervsuddannelse efter skolen. I 2025 skal tallet være 30 procent.

I Vejle har 21 procent af eleverne i folkeskolen valgt en erhvervsuddannelse i 2018, og det er blandt andet på den baggrund, at Lars Bregnehøj Hansen glæder sig over udspillet.

- Der er et stykke vej til at nå målsætningen. Mest forstemmende er det, at tallet ikke har flyttet sig de seneste par år. Derfor var det også på tide, at der kom et udspil, siger Lars Bregnehøj Hansen.

Han hæfter sig ved, at der i udspillet lægges op til, at 10. klasse skal have mere fokus på erhvervsuddannelserne.

- Det er glædeligt, at der lægges op til at 10. klasse i højere grad skal forberede eleverne på at tage en erhvervsuddannelse, og at man vil se på 10. klasse som starten på noget nyt, frem for i dag, hvor den ses som afslutning på grundskolen. Det peger i den rigtige retning. Derudover er det glædeligt, at kommunerne nu får et medansvar for, at man når målsætningen om, at 30 procent af en årgang skal vælge en erhvervsuddannelse. Det har kommunerne ikke tidligere haft, og det vil alt andet lige gøre det nemmere at nå målene, at kommunerne nu bliver spillet ind, siger Lars Bregnehøj Hansen.

Ifølge udspillet skal der tilføres to milliarder kroner til erhvervsskolerne over de kommende fire år.

Vejle-skole jubler over regeringens udspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce