Velgørende i arbejdstiden vinder frem

Det er blevet moderne at give sine medarbejdere mulighed for at lave frivilligt, velgørende arbejde i arbejdstiden. Det er en del af en international tendens og er en naturlig følge af, at mange virksomheder opererer med en tredobbelt bundlinje, der både handler om det sociale, miljø og finanserne. Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Velgørende i arbejdstiden vinder frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere og flere virksomheder kaster sig ud i den såkaldte corporate volunteering, hvor medarbejderne får lov til at lave frivilligt arbejde med løn i timer, hvor de ellers skulle passe deres almindelige job.

Velgørenhed: I Skandia har de gjort det i mere end 10 år. Advokatfirmaer som Kromann Reumert gør det også, og for nylig kunne Finans.dk fortælle, at Danske Bank netop har lanceret et initiativ under overskriften "Time to give". Det giver ansatte mulighed for at lave frivilligt arbejde i arbejdstiden, hvilket i Danske Banks tilfælde betød, at alle medarbejdere nu kan bruge én betalt arbejdsdag om året på et godt formål, så længe det ikke er religiøst eller politisk, ligesom banken vil lave samarbejder med velgørende organisationer om projekter, som medarbejderne kan melde sig til.

- Vi oplever, at vores medarbejdere har lyst til det og gerne vil bidrage til samfundsgavnlige formål. Vi tror, at det er med til at gøre os til en mere moderne og attraktiv arbejdsplads. Det er det, der driver det. Det er en del af vores samfundsgavnlige tiltag, fortalte Jeanette Fangel Løgstrup, der er chef for societal impact & sustainability i Danske Bank, til Finans.dk.

Kunstig intelligens på hospitalet

At virksomheder kaster sig ud i den slags er en del af en international tendens. Corporate volunteering hedder det med en engelsk udtryk, når man laver frivilligt arbejde i virksomhedsregi, og det er en naturlig følge af, at mange virksomheder opererer med en tredobbelt bundlinje, der både handler om det sociale, miljø og finanserne, fortæller Anders La Cour, der er lektor ved CBS og forsker i frivilligt arbejde.

Nogle medarbejdere bruger måske tiden på at være trænere i den lokale idrætsklub eller give lektiehjælp, andre bruger deres faglige ekspertise til at yde rådgivning, enten til organisationerne selv eller deres brugere.

En af dem, der har valgt at være med på tendensen er Jacob Knobel. Han er stifter af virksomheden Datapult, som arbejder med AI, også kendt som kunstig intelligens.

Både han og medarbejderne bruger en dag om ugen - altså en femtedel af deres arbejdstid - på projekter, som Datapult ikke bliver betalt for, selvom de ansatte stadig får løn for timerne. Konkret arbejder han i øjeblikket selv med at hjælpe den hjertekirurgiske afdeling på Rigshospitalet med at få computeren til at lave vagtplaner.

- Det lyder enkelt, men hvis det kræver en højt specialiseret læge at vide, hvem der kan lave hvilke operationer, så ender den læge med at lave vagtplanen, og det er spild af tid, siger han.

At det netop er den type projekt, han er i gang med, er ikke tilfældigt. Datapults folk lægger deres kræfter hos offentlige institutioner eller nonprofit-organisationer, og de går efter at lave noget, hvor de kan bruge deres faglighed.

- Det er en mangelvare. Jeg tror, dansk frivillighed generelt har det godt, men vi savner lidt de tekniske nørder, der vil give deres tid væk, siger Jacob Knobel.

Samtidig skal projekterne ligge uden for Datapults kerneaktiviteter.

- Det skal ikke være noget, de gør for at blive bedre til deres rigtige arbejde. Det skal ikke være noget med, at "nu har vi lavet en fed vagtplanlægningsmotor, så lad os sælge den". Vi skal ikke kunne blive skudt i skoene, at vi egentlig gør det for gevinstens skyld.

På virksomhedernes betingelser

Selv om det lyder indlysende godt og uegennyttigt at donere tid til frivilligt arbejde, er billedet da heller ikke så enkelt, siger Anders La Cour. Hvis man indgår i et samarbejde med frivillige organisationer, er det ikke sikkert, at listen over de frivillige organisationers fordele er lige så lang som listen over virksomhedernes. Sidstnævnte kan bruge arbejdet til at brande sig selv, blive mere attraktiv over for nye medarbejdere og give de eksisterende en fornemmelse af at gøre noget meningsfuldt. Det er med andre ord ikke altid en win-win-situation, hvor begge parter får lige meget ud af det.

- I partnerskaber kræver det en del af organisationerne at kunne hjælpe virksomhederne med at hjælpe, siger han og fortæller om en virksomhed, der var meget stolt af, at medarbejderne fik to timer fri om måneden til at arbejde frivilligt i arbejdstiden.

- Det er jo godt og svært at kritisere, men på den anden side er det ikke meget, du kan gøre med to timer om måneden. Det er lidt ude af proportioner med de sociale problemer, som de frivillige organisationer arbejder med, siger han og fortsætter:

- Man skal passe på med at kritisere, for det er bedre end ingenting, men nogle gange kræver det rigtigt meget af organisationerne at tilrettelægge, så det passer med virksomhedernes behov for at hjælpe, og det kan ikke altid betale sig. Derfor virker det af og til som om der er mere win på virksomhedssiden, men dog - i de fleste tilfælde - også win for de frivillige organisationer, siger Anders La Cour.

Han peger også på, at der er nogle typer af socialt arbejde, det er sværere at finde virksomhedshjælp til:

- Det er ikke noget, jeg har forsket i, men min fornemmelse siger mig, at mennesker, der vurderes selv at være skyld i deres uheldige sociale situation, ikke får den store opmærksomhed. Stofmisbrugere og alkoholikere er ikke noget, man ser virksomheder gå ind i, mens børn egner sig godt til virksomhedsfilantropi.

Andre værdier end penge

Selv om medarbejderne hos Datapult ifølge Jacob Knobel er glade for at lave det velgørende arbejde, svarer han dog "både ja og nej" på spørgsmålet, om det gør ham til en mere attraktiv arbejdsgiver.

- I et vist omfang, men det betyder også, at vi i teorien er 20 procent mindre profitable end andre virksomheder, hvilket nok også betyder, at vi er omkring 20 procent mindre konkurrencedygtige omkring lønvilkår.

Ifølge Jacob Knobel er det frivillige arbejde i det hele taget ikke et spørgsmål om at markedsføre hans egen virksomhed. Som svar på hvorfor hiver han fat i et citat fra Tesla-grundlæggeren Elon Musk om, at det er en skam, at de klogeste hjerner i denne generation bliver sat til at finde ud af, hvordan man får folk til at klikke på annoncer, mens de tidligere blev sat til at finde ud af, hvordan man havnede på Månen. Og at få folk til at klikke på annoncer var grundlæggende var også, hvad Jacob Knobel lavede i sit tidligere selskab Densou Trading Desk, som blev solgt for et millionbeløb for et år siden.

- For at sætte det i en lidt større kontekst har vi været enormt heldige med den velstand, der er blevet skabt de sidste ti år, men i det selvsamme årti var der også en masse dårlige ting: Banker, der snyder med hvidvaskning af penge, bilproducenter, der snyder med deres CO2-tal, og internationale virksomheder, der snyder i skat. Det har afstedkommet en rettidig dialog om, hvad værdier er og hvilket samfund, vi skaber, hvis vi kun fokuserer på penge. Når jeg har været en af dem, der har været utroligt heldige og nydt godt af den velstand, der har været, følte jeg måske også en forpligtelse til i mit nye selskab at tænke på, om man kunne skabe en anden form for værdi, fortæller han og peger på begreber som taknemmelighed, ydmyghed, forståelse og empati.

- Hvor vigtigt er det frivillige arbejde for jer? Kan det godt blive sparket til hjørne, hvis I har meget at lave?

- Der er nok to måder, hvor det kan skride. Enten, at man siger: "Vi har godt nok travlt i de her dage", eller at medarbejderen siger: "Jeg vil hellere have fri, så kan jeg gøre rent derhjemme". Vi har været ret principfaste omkring ikke at tillade det. Der må godt være en fornemmelse af pligt eller af at ofre sig selv.

Eksempler på frivilligt arbejde i virksomhedsregi
1 Hjælp med indsamlinger, marketing og arrangementer.2 Arbejde i lokale idræts- og spejdersammenhænge.

3 Cykelture med pensionister i ladcykler.

4 Rådgivning af folk med juridiske og økonomiske problemer.

5 Uddannelse af frivillige i projektledelse.

Kilder: Skandia.dk, Kromannreumert.com, Mm.dk

Velgørende i arbejdstiden vinder frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce