Virksomhed satser på kartoffelprotein - ny fabrik og flere ansatte er planen

Lykkes det at finde en måde, hvorpå man kan bruge kartoffelprotein i danske fødevarer, kan KMC i Brande fremover tjene gode penge på salg af kartoffelprotein.Arkivfoto

Virksomhed satser på kartoffelprotein - ny fabrik og flere ansatte er planen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brande - KMC i Brande er med i to projekter, der støttes med millionbeløb af Innovationsfonden.

Det ene projekt hedder "ProPotato" og skal undersøge, om man kan erstatte dyre-proteiner fra æg og mælk med den kartoffelprotein, der udvindes, når man fremstiller kartoffelmel.

I dag bruges kartoffelprotein kun til dyrefoder. Det indeholder nemlig i fødevaremæssig sammenhæng nogle "uheldige" ingredienser. Kan man gøre noget ved dem, er der udsigt til en øget omsætning, opførelsen af en forædlingsfabrik og ansættelse af flere medarbejdere.

Det oplyser udviklingsdirektør hos KMC i Brande Ole Bandsholm Sørensen.

Han forventer sig meget af projektet og siger:

- Vi vil gerne opgradere kartoffelproteinet, så det også kan bruges i fødevarer til mennesker. Lykkes det, vil det uden tvivl betyde, at der skal investeres store beløb i noget produktion og ansættes flere folk. Vi vil nok vælge at lave en oprensning på den enkelte kartoffelmelsfabrik og sende kartoffelproteinet ind til en forædlingsfabrik. Hvor den skal ligge, kan jeg ikke sige noget om.

De fire kartoffelmelsfabrikker i Brande, Karup, Toftlund og Langholt ved Aalborg fremstiller årligt cirka 10.000 ton kartoffelprotein.

Kan denne mængde i stedet bruges til fødevarer, vurderer Ole Bandsholm Sørensen, at salget af kartoffelprotein til fødevarer efter nogle år vil kunne give en omsætning på 500 millioner kroner årligt.

Virksomhed satser på kartoffelprotein - ny fabrik og flere ansatte er planen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce