"Yeba" har gjort Zootopia berømt kloden rundt


"Yeba" har gjort Zootopia berømt kloden rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video med den lille hangorilla går sin sejrsgang på de sociale medier. I vinterferien kan publikum selv tage den lille charmetrold i øjesyn.

Givskud: Berømmelse er både flygtig og uforudsigelig.

Det har Zootopia måttet erkende i denne uge, hvor dyreparken pludselig er blevet berømt over den ganske klode. Årsagen til berømmelsen, der er af den gode slags, er et videoklip med den unge hangorilla "Yeba", der leger med sin storebror "Kipenzi".

Det er ikke usædvanligt, at den unge hangorilla "Yeba" på seks år tumler rundt i det store anlæg i Zootopia, og dyrepasserne ser ham ofte lave sjove ting som at slå kolbøtter, springe rundt på platforme, stå på hovedet eller klaske de andre gorillaer bagi.

En januardag, hvor "Yeba" forsøgte at lege med sin storebror "Kipenzi" på 16 år, fik dyrenes faste dyrepasser Tina optaget et lille klip, som efterfølgende blev bragt på parkens facebookside.

Klippet viser "Yeba", der gør sig til foran storebror "Kipenzi" og prøver at sætte gang i en leg. Den store sølvryg bare sidder roligt, men værger lidt for sig med en bunke træuld. "Yeba" snupper en håndfuld af træulden og svinger det i hovedet på storebror.

Besøg dyrene
Givskud Zoo - Zootopia har åbent mandag til fredag, begge dage inklusiv.Der er åbent fra klokken 10 til 15.

Køber man en guided tur rundt til nogle af dyrene, starter den ene dog klokken 9 og varer til klokken 10.30.

Den anden starter klokken 14 og varer til 15.30.

Se selv

På parkens facebookside blev klippet hurtigt populært under overskriften "Vi kender alle den lidt irriterende lillebrortype", hvor facebookbrugere taggede hinanden for at lave sjov.

På grund af den store opmærksomhed i Danmark tilbød Zootopia klippet til facebooksiden Unilad med over 40 millioner brugere. Så tog det rigtig fart.

- Da Unilad bragte vores video, nåede vi i løbet af kort tid flere millioner visninger, og derefter blev vi kontaktet både af andre facebooksider og medier verden over, som ville have tilladelse til at bringe videoen. Nyhedsbureauet Reuters har også bedt om lov til at rundsende vores klip og historien om gorillabrødrene. Så vi oplever for øjeblikket massiv interesse fra hele verden, fortæller direktør Richard Østerballe.

Han fortæller også, at "Yeba" er en ung gorilla, der gerne leger og prøver grænser af. Det er meget almindeligt for gorillaer.

- Så ofte kan "Yeba" være rigtig sjov at se på i anlægget. Og hans storebror leger indimellem gerne med, så det kan være underholdende for vores gæster at se på, siger Richard Østerballe.

Bilfrit område

Det får man mulighed for i den kommende uge. Man kan i uge syv opleve ham og de andre gorillaer in natura, fordi Zootopia holder åbent i skolernes vinterferie.

Alt er dog ikke, som det normalt er i sommerhalvåret. I vinterferien er dele af parken lukket for gæster, så safaritur i egen bil er ikke muligt. Bilen skal i stedet parkeres ved hovedindgangen.

Man skal med andre ord besøge dyrene til fods og det er ikke alle dyr, der tager i mod. Man kan dog melde sig til en guided tur rundt til nogle af de mindre hårdføre dyr. De tager mod besøg i deres stalde. Det gælder blandt andet næsehorn og giraffer.

De guidede ture starter klokken 9 og klokken 14. priser og tilmeldinger på www.givskudzoo.dk.

Mange af dyrene er dog ude og kan ses i deres egne vinterpelse. Det drejer sig blandt andet om ulve, kameler og przewalskiheste.

Derudover er der en lang række aktiviteter. Blandt andet besøg i løvestalden og bustur rundt i løvernes område, rundvisning i dinosaurparken og i istidslejren.

"Yeba" har gjort Zootopia berømt kloden rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce