AC Horsens på jagt efter et nyt midterforsvar

Glæden var stor, da pladsen i Superligaen blev sikret i Hjørring, men der er lang vej til at få skabt et ny slagkraftigt mandskab på Langmarksvej. Foto: Henning Bagger, Scanpix

AC Horsens på jagt efter et nyt midterforsvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bo Henriksen har lang vej til et slagkraftigt mandskab til den kommende sæson. Spillestilen skal udvikles, og der er huller i startopstillingen, der skal fyldes.

Horsens: Glæden var stor, da AC Horsens sikrede sig en ny sæson i Superligaen, men hverdagen har hurtigt meldt sig for manager Bo Henriksen. Han kommer på overarbejde de kommende uger for at få samlet et konkurrencedygtigt mandskab til den kommende sæson.

I øjeblikket er der 14 mand på kontrakt, og der skal minimum ni spillere ind. En del af dem bliver formentlig kontraktforlængelser, men der vil stadig være et par store huller i startopstillingen, der skal fyldes ud.

Nøglen til succes for Bo Henriksen skal findes i midterforsvaret. Han skal have skabt en ny stærk duo.

- Det er min klare førsteprioritet, og jo hurtigere vi kan få det på plads, desto bedre, siger Bo Henriksen.

I playoff-kampene fik han skabt en god duo i Bubacarr Sanneh og Elfar Helgason, men de er formentlig begge væk til den kommende sæson.

Elfar Helgason blev hentet ind i forårsæsonen på en lejeaftale, og han har tidligere fortalt, at han savnede familien hjemme i Island.

- Vi så i vores sidste kampe hvor meget kontinuitet betyder på de to pladser i midterforsvaret. Jeg skal have en snak med Elfar Helgason om, hvorvidt han overhovedet har lyst til at blive, og hvis vi vil beholde ham, skal han også købes fri af sin kontrakt, siger Bo Henriksen.

Martin Albrechtsen, der blev hentet ind på en kort kontrakt, fik foråret ødelagt af skader.

Bubacarr Sanneh var derimod en af AC's bedste i forårssæsonen, men han har et år tilbage af sin kontrakt, så det er ved at være sidste udkald, hvis AC Horsens vil tjene lidt på den talentfulde forsvarsspiller.

- Vi har ikke planer om at sælge ud af arvesølvet, men der kan komme bud, som vi ikke kan sige nej til, siger Bo Henriksen, der dog indtil videre ikke har hørt noget konkret fra andre klubber.

- Der er ikke kommet nogen bud på vores spillere, siger Bo Henriksen.

- Udgangspunktet er, at vi skal finde to spillere til startopstillingen til midterfosvaret, siger manageren, der også har unge Mads Bech og Mathias Nielsen i tankerne til forsvaret.

- Vi tænker på Mathias Nielsen til midbanen, men det er også en mulighed at rykke ham ned i forsvaret igen, siger Bo Henriksen.

Målmandsposten er et andet af de større hængepartier.

- Med Nicklas Dannevangs farvel skal vi minimum ud og finde en ny keeper. Vi mangler også at få evalueret med Steve Clark, siger Bo Henriksen.

Han skal ud over at tænke på nye spillere forsøge at udvikle spillestilen, der fik mange drøje hug i den netop overståede sæson.

- Det er ikke et mål i sig selv at have bolden mere, men vi skal finde nogle punkter, hvor vi bedre vi kan være bedre end modstanderne. Det handler ikke om, at det skal se flot ud, men om at vinde. Vi skal bl.a. blive bedre til at forsvare os med bolden, siger Bo Henriksen.

I slutningen af denne sæson var der fremgang at spore på det punkt, da Jonas Gemmer blev bragt i spil på den centrale midtbane sammen med Hallur Hansson.

- Jeg vil gerne fortsætte med Hallur Hansson inde centralt, og så skal vi finde en ny Gemmer. Mathias Nielsen er også god til at spille bolden frem i banen, så det kunne være en fin duo, siger Bo Henriksen.

Men indtil videre er det altsammen tanker og ideer. De mange løse ender skal først samles til et superligahold.

 

Bo Henriksens mange løse ender
Truppen:De er på kontrakt: Marcus Bobjerg, Peter Nymann, Bubacarr Sanneh, Mads Bech, Thomas Kortegaard, Jeppe Mehl, Mathias Nielsen, Delphin Tshiembe, Hallur Hansson, Kjartan Finnbogason, André Bjerregaard, Joseph Mensah, Mikkel Qvist, Nicolaj Dohn.

De har kontraktudløb og har måske en fremtid i AC: Mikkel Jespersen, Lasse Kryger, Kim Aabech, Conor O'Brien, Frederik Møller, Elfar Helgason, Steve Clark.

Dem har AC sagt farvel til: Jonas Gemmer (Fremad Amager), Nicklas Dannevang (Fremad Amager), Martin Albrechtsen (stoppet),

Trænerstaben: Målmandstræner Peder Hansen, teknisk chef Carsten Andersen og fysisk træner Jeppe Foged har alle kontraktudløb 30. juni. Niels Lodberg stopper og bliver assistentræner i Sønderjyske.

 

AC Horsens på jagt efter et nyt midterforsvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce