Analyse: På Monjasa Park skal FC brillere

Mads Eriksen mener, at FC har gode forudsætninger for at spille god fodbold på Monjasa Park. Men god fodbold er ikke hovedmålet. Arkivfoto: Mette Mørk

Analyse: På Monjasa Park skal FC brillere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Fredericia høstede 10 point mere på udebane, end klubben gjorde på hjemmebane i sidste sæson. Det skal der laves om på i denne sæson.

Fredericia: En hjemmebane skal være et fodboldholds sikre grund. Et sted, hvor man henter de fleste af sine point i en lang sæson.

Men i 2017/18 var Monjasa Park rettere en ruin end en fæstning for FC Fredericia. Hjemme hentede klubben 16 point af 48 mulige. Altså blot en tredjedel af det samlede antal.

På udebane var FC væsentligt stærkere, og her blev det til 26 point af 51 mulige. Cirka halvdelen.

- Jeg vil helst tage point på hjemmebane. Det er der, man skal give tilskuerne noget, så de kommer igen næste gang. Men kan vi tage max point på udebane, gør det mig ikke noget, siger stopperen Mads Eriksen.

Han kan ikke forklare, hvorfor FC Fredericia i sidste sæson var bedre på udebane end på hjemmebane.

- Det er svært. Man skal jo gerne være bedre på hjemmebane, for her kender man jo rammerne og ved præcis, hvad man går ind til. Så det er svært at forklare, hvordan man kan have en sæson som den i sidste sæson, siger Mads Eriksen.

Pointhøsten ude og hjemme
2017/18: Hjemme: 16 point. Ude: 26 point.

2016/17:

Hjemme: 31 point. Ùde: 12 point.

2015/16

Hjemme: 20 point. Ude: 27 point.

2014/15

Hjemme: 18 point. Ude 16 point.

2013/14:

Hjemme: 27 point. Ude 16 point.

En god bane

Der er sket et paradigmeskift i FC Fredericias måde at angribe kampene på.

I sidste sæson var smuk fodbold det, som holdet stræbte efter. Lykkedes det ikke at spille smuk fodbold på for eksempel en elendig bane i Roskilde, kunne spillerne godt blive desillusionerede, og det kom til at koste adskillige point.

I denne sæson vandt FC Fredericia på netop en elendig bane i Roskilde, for Jonas Dals holdning til kampen var, at de simpelthen ikke kunne spille flot fodbold, men i stedet måtte knokle sig til en grim sejr. Og, betonede cheftræneren, det var helt i orden.

Men FC evner stadig at spille flot fodbold, hvilket vi så i de fleste af klubbens træningskampe. Og på Monjasa Park er der ingen undskyldning for ikke at spille godt. Der er blevet lagt et helt nyt græstæppe, efter der blev lagt varme under banen henover sommeren, og den er stort set perfekt at spille fodbold på.

Banen på Monjasa Park er bedre end de fleste andre i 1. division, for stadions groundsman Jørn Jensen og hans hold af ansatte går op i at passe den med liv og sjæl.

Der er på hjemmebanen, at FC Fredericia skal brillere.

Vi vil helst vinde

Mads Eriksen havde det sjovt i en sidste sæson, hvor FC Fredericia stræbte efter perfektion på banen. Men han vil hellere vinde fodboldkampe.

- Vi har arbejdet meget med at spille til nul, og kan man det, kan man tage sejre. Se på Vejle i sidste sæson. De spillede nok ikke, som de gerne ville. Men de rykkede op. Vi vil gerne spille flot fodbold, især på hjemmebane, men vi vil hellere vinde, siger stopperen.

Han kom til FC Fredericia i januar 2017 og nåede at opleve halvdelen af en sæson 2016/17, hvor FC hentede 31 point hjemme men sølle 12 ude.

- Det var fedt. Men det var jo heller ikke en holdbar situation, fordi vi ikke tog nok point ude. De to ting skal gerne følges ad, siger han.

FC har godt styr på søndagens gæster fra Hvidovre. Af de seneste 10 opgør har FC vundet seks, Hvidovre har vundet én, mens tre er endt uafgjort.

Analyse: På Monjasa Park skal FC brillere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce