David er klar til at tage imod Goliat på Monjasa Park i aften

FC Fredericias cheftræner, Jesper Sørensen, har en stor fortid i AGF. Her spiller han for klubben i karrierens efterår i 2006. Arkivfoto: Jan Christensen

David er klar til at tage imod Goliat på Monjasa Park i aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dennis Høegh og Jesper Sørensen er har begge en fortid i AGF, som besøger Monjasa Park i pokalturneringen torsdag aften. AGF er en storklub, men den kan fældes.

Fredericia: Hvis man følger Fredericia, er det nok en meget god ide at læse op på sin bibelhistorie inden 20.30 torsdag aften.

I første samuelsbog kapitel 17 kan man læse historien om David, der overvandt den knap fire meter højre Goliat ved at slynge en sten i panden på kæmpen. Fortællingen er et meget godt billede på det, som FC Fredericias spillere håber kommer til at udspille sig torsdag aften:

At FC Fredericia, som er en lille klub, kommer til at fælde AGF, der i dansk henseende er en kæmpe. Ikke så meget på grund af de eksisterende sportslige resultater, men rettere på grund af klubbens fanbase, dens placering i Jyllands hovedstad, dens økonomiske muskler og dens historie.

- AGF er en storklub. Det er ikke lykkes den at blive topklub i et stykke tid, men det er bestemt en storklub, forklarer FC Fredericias cheftræner, Jesper Sørensen.

AGF er en klub, man gerne vil slå, fordi man har indtryk af, at den føler sig hævet over andre. Uden at den rigtigt har noget at have det i.
Dennis Høegh, tidligere AGF-spiller
Dennis Høegh lærte at spille fodbold i AGF. - Klubben hjalp mig på vej og er en stor del af grunden til alle de fede oplevelser, jeg har haft med fodbold, siger han. Arkivfoto
Dennis Høegh lærte at spille fodbold i AGF. - Klubben hjalp mig på vej og er en stor del af grunden til alle de fede oplevelser, jeg har haft med fodbold, siger han. Arkivfoto

En stor del af livet

Cheftræneren lægger ikke skjul på, at AGF har en særlig plads i hans liv. Han var ungdomsspiller i klubben fra 1983 til 1990, hvorefter han ad tre omgange, fra 1991-1995, 97-99 og 04-06 spillede massevis af kampe for "de hvi'e" som de hvidklædte AGF'ere kærligt kaldes af venner.

- AGF har fyldt en stor del af mit liv, siden jeg var 10 år gammel. Først som dreng, der drømte om at spille på Århus Stadion. Siden som førsteholdsspiller i en mere hård og alvorlig hverdag, og til sidst som assistenttræner. Jeg har gode minder fra AGF, og derfor har klubben en stor plads hos mig, forklarer Jesper Sørensen.

Også kreatøren Dennis Høegh har en fortid i AGF. Han tilbragte både ungdoms- og seniorår i klubben fra 2001-2011, og blev engang af cheftræner Ove Pedersen kaldt "det største talent i klubbens årgang 89".

- Det var en rigtig dårlig årgang, siger Dennis Høegh og griner.

- Nej, jeg har gode minder fra AGF-tiden, fordi man dengang var en dreng, der drømte om store ting. Men jo flere år, der går væk fra klubben, des mindre fylder den. Jeg kender én spiller i AGF i dag: Steffen Rasmussen. Så tilknytningen til klubben er ikke ret stor, siger Høegh.

1500 tilskuere

Når Dennis Høegh tænker på AGF, tænker han først og fremmest på klubbens fans.

- Der er en ekstremt loyal fanbase, som bliver ved med at møde op lige meget hvad, man byder den. Det er imponerende. Det er en klub, der trækker mange folk til stadion, siger  Dennis Høegh.

Han mener dog ikke, at man behøver frygte AGF på en fodboldbane.

- Ingen er bange for at møde AGF. I sidste sæson rystede folk i bukserne, når de skulle møde FCK, men sådan er det slet ikke med AGF. Og vi kan også slå dem, selvfølgelig kan vi det, forklarer han.

Jesper Sørensen skal for første gang som træner op mod sin gamle klub. Han mener heller ikke, at opgaven er umulig.

- AGF er en superliga-klub, og derfor har de andre forudsætninger end os. Vi kan vinde, men det er ikke nok for os bare at spille op til vores bedste. Vi skal også sikre os, at de ikke spiller op til deres bedste, siger han.

Kamptidspunktet klokken 20.30 er godt for tv-seerne, men knap så godt for tilskuerne. FC Fredericia håber på, at der kommer cirka 1500 mennesker på stadion.

David er klar til at tage imod Goliat på Monjasa Park i aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce