FC Fredericia er tæt på ny træner - her er vores tre bud

Stig Pedersen Direktor FC Fredericia

FC Fredericia er tæt på ny træner - her er vores tre bud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi får snart svar på, hvem der skal være ny træner for FC Fredericia. Johnny Mølby er det oplagte bud, men klubbens ledelse vil ikke nævne navne.

Fredericia: Siden november sidste år har det været uvist, hvilken træner der skal stå i spidsen for FC Fredericia fra næste sæson.

Jesper Sørensen stopper for at flytte med familien til Canada, og da hans stop blev offentliggjort sidst i november, meldte direktør Stig Pedersen ud, at man ikke var tæt på at finde hans afløser endnu.

Nu er der gået lidt over tre måneder, og nu lyder der andre meldinger fra klubben.

- Det går godt med at finde en cheftræner. Vi arbejder på sagen og er ved at være ved vejs ende, siger direktør Stig Pedersen.

- Vi er overbevist om, at vi har en cheftræner i spidsen for holdet fra næste sæson, siger han med et smil.

Jeg regner med, at der kommer en afklaring indenfor nærmeste fremtid.
Stig Pedersen, direktør i FC Fredericia, om den nye cheftræner.
Tre oplagte kandidater
Johnny Mølby:

Hvad taler for?

Johnny Mølby er tidligere topspiller både nationalt og internationalt, og han har skabt store resultater som træner. Især med AC Horsens, som han i sæsonen 2011/12 fik kvalificeret til Europa League. Det år endte klubben på fjerdepladsen i Superligaen og i pokalfinalen, som dog blev tabt 1-0 til FCK. Johnny Mølby vil gerne spille attraktiv fodbold, og han vil derfor kunne bygge videre på det arbejde, som Jesper Sørensen har påbegyndt.

Hvad taler imod?

At han er kontraktligt forpligtet til Viborg. I den klub tjener han formentlig mere end det dobbelte af, hvad han kommer til i FC Fredericia. Så Mølby, FC og Viborg skal i treenighed forsøge at finde hinanden i en aftale om fritstillelse.

Jonas Dal

Hvad taler for?

Han har før vist sig som et kæmpe aktiv i Hobro - en klub, som godt kunne sammenlignes med FC Fredericia, før Hobro gik i Superligaen. I Fredericia er man en familie, og det vil passe Jonas Dal godt. Han har et godt navn i FC Midtjylland, som FC Fredericia fra sommer skal arbejde sammen med. Han har før lejet spillere i klubben med stor succes, da han rykkede op med Hobro.

Hvad taler imod?

Jonas Dal er primært kendt som en stærk mandskabsbehandler. Hans taktisk træning vil formentlig komme til kort i sammenligning med Jesper Sørensens, og han vil have besvær med at udvikle taktisk på det FC Fredericia, som Sørensen har skabt.

Henrik Pedersen

Hvad taler for?

Han er kendt som en taktisk skarp træner, hvis forrygende pres på modstanderen er ekstremt underholdende at se på. Han har erfaring fra 1. division, hvor han i HB Køge viste, at han besidder evnerne til at få meget ud af et begrænset budget. En god evne at have i FC Fredericia.

Hvad taler imod?

Han kommer fra en stilling i Union Berlin og har tidligere trænet både i Ghana og Salzburg. Måske vil han forsøge at gå efter udlandet igen. Hans spillestil, underholdende som den er, er noget anderledes end Jesper Sørensens. Og det kan være, at han er for stor en ændring i forhold til den tidligere træner.

Hvem bliver det?

Når man spørger ind til, hvem den nye mand er, forbliver direktørens mund lukket lidt endnu. Han vil heller ikke ud med, hvor mange emner der stadig er i spil, men han vil dog gerne fortælle, at feltet er indskrænket noget siden den dag sidst i november.

Derfor er vi nødt til at gætte:

Det oplagte bud hele vejen igennem har været Johnny Mølby, og han ligger stadig lige til højrebenet. Han er på kontrakt i Viborg til sommeren 2019, så der er nogle ting, der skal forhandles på plads.

Jonas Dal kunne også være et spændende bud. Han kommer fra FC Midtjylland, og han har før vist, at hans kontakter i storklubben kan give resultater. Han er tidligere ungdomstræner i klubben og lejede med stor succes blandt andre angriberen Mads Hvilsom hos midtjyderne, da han var cheftræner i Hobro.

FC Fredericia skal fra næste sæson samarbejde med netop FC Midtjylland om leje af spillere.

Et tredje bud er Henrik Pedersen, der før jul blev fritstillet i Union Berlin. Han har før trænet HB Køge med god succes og spiller en attraktiv omgang fodbold.

Ingen uro

Stig Pedersen understreger, at FC Fredericia ikke går og putter med offentliggørelsen af den nye træner. Når aftalen med ham er på plads, bliver der meldt noget ud.

- Vi melder noget ud så snart, vi har træneren på plads. Han får indflydelse på hvilke nye spillere, der skal bringes ind. Og han får også indflydelse på, hvilke spillere, der skal forlænges med. Vi har ingen interesse i at holde navnet hemmeligt, siger direktøren.

Kan I risikere at skabe uro i truppen, hvis I melder trænerens navn ud midt i forårssæsonen?

- Nej, det var derfor, at vi meldte ud om Jesper Sørensen, som vi gjorde. Spillerne ved, at Jesper stopper, og at der skal en ny ind. Den nye træner kommer først til at træne holdet, når han starter den 1. juli. Så holdet og Jesper får den ro, som de skal have, siger Stig Pedersen.

FC Fredericia indleder foråret søndag på udebane mod Esbjerg. FC's første kamp, mod HB Køge, blev flyttet på grund af et frossent græstæppe på Monjasa Park.

FC Fredericia er tæt på ny træner - her er vores tre bud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce