Fin premiere på VM-fest på Rådhuspladsen: Men vejret drillede

Drengene her forrest - som Fredericia Dagblad talte med torsdag, da der var premiere på verdensmesterskaberne i fodbold på storskærm på Rådhuspladsen - glædede sig. Til nogle uger med stemning, hygge og gode kampe - helt gratis. Fredericia Shopping inviterer alle ned i byen til fælles VM-fest. Åbningsmatchen blev dog drillet af regn og blæst. Foto: Peter Leth-Larsen

Fin premiere på VM-fest på Rådhuspladsen: Men vejret drillede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Typisk dansk - man skal ikke tro, man er noget. For efter uger med hedebølge regnede det selvfølgelig, da fodboldbrag blev skudt i gang. Men det kan jo ændre sig til Danmarks første kamp.

Fredericia: Rådhuspladsen er rigget ganske godt til med siddemuligheder, barer og enorm storskærm. Toiletterne findes også nemt, og helt gratis kan man få malet dannebrog på kinden. Underlaget føles blødt, fordi Fredericia Shopping har lagt kunstgræs ud.

Men vejret drillede torsdag eftermiddag desværre premieren på verdensmesterskaberne i fodbold på storskærm midt i Fredericia.

Få minutter efter værterne Ruslands hurtige scoring mod Saudi-Arabien i åbningskampen dryppede det. Så blæste det op, og regnen tog til.

Heldigvis er der håb om bedre forhold, når Danmark spiller sin første VM-match lørdag - og med hele 54 gratis kampe på den syv gange fire meter store skærm frem til finalen midt i juli burde det nok kunne vende til en folkefest. Ikke mindst hvis de rød-hvide klarer sig godt.

Restauratører: Win-win
Hvorfor er det et udenbys firma, der står for salg af drikkevarer?Det har nogle spurgt, men fra lokale restauratører har svaret været, at det er lige meget. De regner med en win-win, hvor alle nyder godt af storskærms-VM på Rådhuspladsen. Ved premieren torsdag kunne man desuden ved selvsyn konstatere, at der også blev vist VM på eksempelvis både den irske og den engelske pub i Gothersgade.

Café Vivaldi på selve Rådhuspladsen har endda takket pænt net til en bod udenfor.

- Vi blev spurgt, men det er for bøvlet med ekstra folk på arbejde, tilladelser og så videre. Så det er fint med os, at en anden står for det, siger Vivaldi-kædens marketingchef, Thomas Munkholm.

Drenge: Fedt initiativ

2. viceborgmester Ole Steen Hansen (S) bød velkommen, og så hyggede folk sig ellers med pizzaer, snold og drikkevarer.

Helst fra baren, lyder opfordringen fra Fredericia Shopping, som har hyret eventfirmaet Thor Production til det praktiske.

Budgettet for at vise de mange kampe er 500.000 kroner. Fredericia Kommune giver 100.000 til leje af skærmen. Andre udgifter, der skal tjenes ind på salg af drikkevarer og via sponsorbidrag, er omkostninger til blandt andet licenser, borde, bænke, bemanding og toiletvogn.

Helt fremme sad en gruppe venner og skolekammerater, som var velforsynede med boblevand, saltkiks, og sidste-skoledags-karameller.

- Det er en godt initiativ og meget hyggeligere end bare at side hjemme, sagde en af drengene.

- Vi skal herned og se så mange kampe som muligt, lød det fra en anden.

Kunstgræsset medtaget

Fredericia Shoppings by- og event-koordinator Karina Wærnskjold-Thiesen fortæller i øvrigt, at man ser tiden an med hensyn til kunstgræsset, som er blevet noget svedent:

- Det bliver liggende, så længe vi kan holde ud at se på det, og det ikke bliver værre. Så længe, det holder.

- Og ellers fjerner vi det på en eller anden måde, sagde hun.

Fin premiere på VM-fest på Rådhuspladsen: Men vejret drillede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce