Her er den nye topchef hos Ewii

48-årige Lars Bonderup Bjørn vil udvikle Ewiis potentiale og bringe struktur i den strategiske udvikling af selskabet. Foto: Ewii

Her er den nye topchef hos Ewii

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 48-årige nordjyde Lars Bonderup Bjørn overtager topposten i energikoncernen Ewii efter stormvejret i sommer, der kostede Knud Steen Larsen direktørjobbet.

Trekantområdet: Det bliver den 48-årige Lars Bonderup Bjørn, der tager over som adm. direktør i energikoncernen Ewii. Han sætter sig i stolen i Kolding den 1. januar 2018. Det oplyser Ewii i en pressemeddelelse onsdag.

Lars Bonderup Bjørn er udvalgt af et ansættelsesudvalg, som havde et stort ansøgerfelt at arbejde ud fra. Han er uddannet cand.oecon. og har en ph.d. i ledelse og strategi fra Aarhus Universitet, og han kommer til Ewii med erfaring fra en lang række tunge bestyrelsesposter - herunder flere formandsposter fra større virksomheder og halvoffentlige institutioner. Dertil en skal lægges en gedigen erfaring som virksomhedsleder og virksomhedsudvikler.

- Lars er blandt meget andet valgt, fordi han både har en stærk forretningsmæssig profil og gode menneskelige egenskaber. Derudover har Lars erfaring fra og flotte resultater med virksomhedsdrift både i Danmark og internationalt. Endvidere er Lars velbevandret i det politiske system, begrunder Jørn Limann, bestyrelsesformand i Ewii valget af koncernens nye topchef.

 

Det har været af væsentlig betydning for os, at vi ikke skulle have en person fra vores egen branche. Vi har i forvejen mange rigtig dygtige branchefolk i vores virksomhed, så vi har været på udkig efter noget helt andet. Og det har vi fået i Lars.
Formand for bestyrelsen i Ewii Jørn Limann

Struktur på strategi

For Lars Bonderup Bjørn er den nye udfordring som frontfigur i Ewii en opgave, han ser frem til med store forventninger.

- Jeg glæder mig til at komme i gang og sammen med de mange dygtige medarbejdere at videreudvikle Ewii. Jeg ser i Ewii en koncern med et meget stort potentiale, men også en virksomhed, der trænger til at få lidt struktur på strategien, siger Lars Bonderup Bjørn, der via sit ejerskab af og arbejde for virksomheden Thaleia ApS er særdeles erfaren ud i virksomhedsudvikling og forandringsledelse.

 

Jyde med udsyn

10 år i kraftværks- og marinebranchen og 10 år som aktiv bestyrelsesformand og med egen virksomhed, Thaleia, opsummerer Lars Bonderup Bjørns erhvervskarriere. Med ansættelsen i Ewii bliver Thaleia sat på standby, ligesom Lars Bonderup Bjørn efter aftale vil udtræde af langt de fleste bestyrelser.

- Jeg ser frem til at lægge alle mine kræfter i at bringe Ewii videre. Jeg er fuld bevidst om den forpligtelse og forventning, der ligger i at forvalte koncernens økonomiske midler på en god og fornuftig måde, så det kommer Trekantområdet til gode, og det vil være udgangspunktet for mit arbejde, understreger Lars Bonderup Bjørn.

 

Teater-mand

Lars Bonderup Bjørn beskriver sig selv som 'ægte jyde med internationalt udsyn' efter arbejdsmæssige og studierelaterede ophold i bl.a. Tyskland, USA, Japan og Estland. Selvom hverdagen er travl for Lars Bonderup Bjørn, prioriterer han at have tid til at være kreativ og skabende ved at spille klaver og teater.

- Teater og musik er mine fritidsinteresser og er en del af mig, så det er vigtigt for mig at gøre plads til det i mit liv, pointerer Lars Bonderup Bjørn, der flytter fra Nordjylland til Trekantområdet i forbindelse med sin ansættelse i Ewii.

Siden Ewii afbrød samarbejdet med Knud Steen Larsen i juni, har Jens Christian Sørensen været konstitueret adm. direktør for Ewii. Med udnævnelsen af Lars Bonderup Bjørn, fortsætter Jens Christian Sørensen som økonomidirektør og medlem af direktionen.

Her er den nye topchef hos Ewii

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce