Piger på poplejr i Fredericia: Kendt band besøger dem

Dansk Rock Samråd arrangerer igen i år i Fredericia sangskriver- og komponistlejr for piger. Fra lørdag til fredag i efterårsferien skal de prøve kræfter med musikken, øve, bo og sove i Ungdommens Hus, og møde erfarne instruktører og høre popbandet L.I.G.A. PR-foto: Dansk Rock Samråd

Piger på poplejr i Fredericia: Kendt band besøger dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Igen i år sangskriver- og komponistcamp i efterårsferien. I Ungdommens Hus skal 20 børn og unge prøve kræfter med musikken. Det sociale fylder lige så meget.

Fredericia: 20 piger i alderen 13 til 16 er klar til sangskriver- og komponistlejr i Ungdommens Hus i Fredericia i efterårsferien.

Fra lørdag den 14. til fredag den 20. oktober deltager de i Dansk Rock Samråd ROSA's camp  for at prøve kræfter med musikken. Uanset niveau vil en række kvindelige instruktører, som alle er erfarne musikere, hjælpe pigerne med at forløse et potentiale.

- Uanset om man er uøvet eller har prøvet at skrive sange og komponere sange før, fortæller projektleder i ROSA, Conny Jørgensen:

- Det handler om at vække pigers interesse for musikkens mange muligheder. Lige meget om det er som udøvende, sangskrivere, bookere, managere eller formidlere.

Det handler om at vække pigers interesse for musikkens mange muligheder. Lige meget om det er som udøvende, sangskrivere, bookere, managere eller formidlere
Conny Jørgensen, projektleder på Dansk Rock Samråds lejr Pop Pilots
Dem skal pigerne lære af
Årets instruktører på Pop Pilot i Fredericia er Anna Lidell fra bandet Teenage Love, Maya Westman fra My Cloudberry Mission og The Arctic Wife, Sarah Ziebe fra Gabriellas, Kamilia Amélie fra Amé og Sofie Birch, der har udgivet materiale i eget navn.Ud over de kvindelige instruktører er der et hold "storesøstre" klar i Ungdommens Hus i Norgesgade hele ugen igennem. De skal sørge for, at alt klapper, assistere instruktørerne og hygge med pigerne.

Handler også om køn

Men Pop Pilot, som Dansk Rock Samråds lejre hedder, skal også være med til at rette lidt op på den kønsubalance, der beviseligt er inden for den rytmiske musik.

Lejrene har været holdt seks år nu i forskellige byer og har et svensk forbillede.

- Tilbuddet har over 200 piger faktisk benyttet sig af gennem årene, hvad der har resulteret i over 100 spritnye sange, som deltagerne på lejrene selv skriver og spiller, oplyser ROSA i en pressemeddelelse:

- Ud over musikken lægger lejrene vægt på det sociale, så man får gode venskaber med sig hjem.

Hitband kigger forbi

 - Det er ikke en uge, hvor pigerne spiller andre kunstneres sange, forklarer projektleder Conny Jørgensen.

- De skal selv i gang.

- Vi har forskellige workshopper, og alle skal prøve at spille på både guitar, bas, keyboard og trommer, fortæller hun:

- Ud fra, hvad de kan, sætter vi pigerne sammen i fire-fem små bands, der vil have sange og kompositioner klar til den afsluttende koncert for deres familier.

Og så gæster popgruppen L.I.G.A. med den kvindelige trommeslager, Ilhan Haydar, også Ungdommens Hus med et lille oplæg og en intimkoncert kun for Pop Pilots deltagere. L.I.G.A. har blandt andet hittet med "Skylder Dig Ik' Noget" og "Julia".

Piger på poplejr i Fredericia: Kendt band besøger dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce