Casa har investeret stort i et nyt hus fyldt med wow-effekt

Her kan man se, hvordan nyt og gammelt smelter sammen. Casas domicil i midten, stykgodspakhuset til højre på Havnetrekanten og hovedsædet for Bestseller-lederen Anders Holch Povlsens firma Nine United i den renoverede toldbod til venstre. Bagerst ses de ligeledes nybyggede Geiserne. Foto: Casa

Casa har investeret stort i et nyt hus fyldt med wow-effekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkebladet har kigget indenfor i Casa A/S's nye domicil på Havnetrekanten i Horsens. Nybyggeri smelter sammen med det 103 år gamle stykgodspakhus, som har været igennem en gennemgribende renovering.

Horsens: Man kan ikke undgå at blive imponeret, når man bevæger sig ind gennem glaspartiet i Casas nye domicil på Havnetrekanten i Horsens.

På den ene side træder man ind i en topmoderne arbejdsplads med et enormt stort og åbent kontormiljø. På den anden træder man ind i et stykke velbevaret, horsensiansk industrihistorie med højt til loftet. 13 meter, for at være præcis.

Det gamle stykgodspakhus, som arkitekt og kongelig bygningsinspektør Viggo Norn tegnede i 1912, købte Casa for år tilbage, og det har siden marts 2016 været igennem en omfattende renovering, så det i dag fungerer som arbejdsplads for de p.t. 40 personer, der arbejder ud fra Casas byggeafdeling i Horsens. Mange af de i alt 130 medarbejdere i byggeafdelingen sidder rundt på byggepladserne over hele landet eller i Casas afdeling i København.

Man har med nænsom hånd og respekt for de oprindelige arkitektoniske udtryk bevaret så meget af det gamle som overhovedet muligt.

F.eks. har de bærende stolper af svensk fyrretræ fået lov at blive stående, ligesom de gamle porthuller, hvor diverse varer i sin tid røg ud og ind, er bevaret og ændret til vinduer med kontorarbejdspladser bag sig.

Det er næppe gået manges opmærksomhed forbi, at Casa er en virksomhed i rivende vækst. Den slags succes medfører flere ansatte og flere opgaver, og dermed var der efterhånden så meget pres på, at det ikke længere hang sammen med antallet af mødelokaler og enerum i det tidligere domicil på Ove Jensens Allé ovre på den modsatte side af havnebassinet.

- Vi voksede ud af rammerne. Ved de fleste større byggeprojekter foregår f.eks. de første seks af 24 måneder hos os, hvor projektteamet mødes, og derfor er det vigtigt at have nok mødefaciliteter til rådighed, og de skal gerne være ordentlige, når kunderne kommer og skal have et godt indtryk af os, forklarer Michael Mortensen, der er grundlægger og administrerende direktør i Casa.

Der er intet hegn omkring vores virksomhed. Jeg håber, at folk vil komme ind fra byen og bruge området som et fristed. På arkitekttegninger er der altid masser af glade mennesker. Sådan håber jeg, det bliver her.
Michael Mortensen
Casas nye domicil
Casa begyndte opførelsen af det nye domicil på Havnetrekanten i Horsens i marts 2016.Huset er tegnet af Arkitema Architects, der vandt opgaven i udbud foran to andre arkitektvirksomheder. Det gjorde de bl.a. ved at levere det bedste bud på et "pakhus-lignende hus anno 2017". Rambøll har været ingeniør på opgaven.

Det blev taget i brug fredag 16. juni. Flytningen fra Ove Jensens Allé 35 til Havnen 5 tog blot en weekend.

Det samlede areal udgør 5403 kvm fordelt på fem etager og kælder, som alene udgør 719 kvm. Pakhuset tæller 884 kvm og et ledigt butikslejemål i stueetagen er på 375 kvm.

På taget er der gjort klar til montage af 100 kvm solceller.

I den nye kontorbygning er der ca. 175 arbejdspladser, men ingen har egne kontorer. Heller ikke adm. direktør Michael Mortensen. En del af bygningen er tænkt til udlejning.

I det gamle stykgodspakhus sidder de ca. 40 medarbejdere, der arbejder med byggeprojekter. Her er mulighed for at udvide til omkring det dobbelte antal ved at stille flere skriveborde op i forlængelse af de nuværende.

På anden sal sidder økonomiafdelingen, på tredje sidder den juridiske afdeling og udviklingsafdelingen, og på fjerde sal finder man Ejendomsselskabet Casa.
Taget på stykgodspakhuset er blevet skiftet, så det igen er lavet af naturskiffer, ligesom da det blev bygget. Det blev på et tidspunkt skiftet ud med stål. De skrå, trekantede hjørner på det nybyggede domicil har teglsten, der ligner skifferen, så det matcher. Foto: Casa
Taget på stykgodspakhuset er blevet skiftet, så det igen er lavet af naturskiffer, ligesom da det blev bygget. Det blev på et tidspunkt skiftet ud med stål. De skrå, trekantede hjørner på det nybyggede domicil har teglsten, der ligner skifferen, så det matcher. Foto: Casa

Et hus, der passer til virksomheden

Det handler om professionalisme og om bekvemmelighed. Helt lavpraktisk medførte pladsmanglen også en risiko for, at interne tegninger og økonomiske beregninger lå fremme til frit skue for folk, de ikke vedrørte. Simpelthen fordi der ikke var andre steder at lægge dem.

- Det var ikke optimalt, og netop den slags har vi taget højde for her i vores nye domicil, da alle kundemøder foregår i stueetagen, mens jurister, økonomer osv. sidder uforstyrret på de andre etager. Det handler både om diskretion og om at sikre, at de har et roligt arbejdsmiljø uden for mange forstyrrelser. Vi har skabt et hus, der passer til vores virksomhed. Et topmoderne domicil, hvor der er lagt vægt på detaljerne. Du får mig ikke til at sige, hvor meget det har kostet, men jeg kan sige, at vi ikke er gået på kompromis. Det er vigtigt for os at give vores ansatte det bedste arbejdsmiljø, og det mener vi, de har fået her, siger den 44-årige erhvervsmand, mens han med tydelig begejstring viser rundt.

Næsten som en lille dreng, der viser sit nyindrettede drengeværelse frem, for han smiler hele vejen rundt i det enorme hus. Uanset om det er panoramaudsigten over havnen, vi kigger på, fredagsbaren, der er indrettet i havnemesterens gamle tårn med kongekronen på gelænderet, iPad'en, hvor man kan bestille et utal af mere eller mindre eksotiske kaffevarianter, eller kopirummet, der - som det oftest er tilfældet med den slags - ikke ligefrem "oser af sex".

- Hvem vil ikke gerne møde ind i de her rammer, spørger han om det attraktive byggeri, der i sig selv kan være et trækplaster for virksomheden, som har taget højde for, at væksten fortsætter.

- Vi kan, hvis det bliver nødvendigt, sætte flere skriveborde ind i f.eks. byggeafdelingen, så vi får plads til ca. det dobbelte antal medarbejdere. Det, håber jeg da, bliver aktuelt en dag, siger Michael Mortensen.

Vinduerne er trukket lidt tilbage, så man får lyset ind men holder noget af varmen ude. Vinduer placeres oftest med en murstens bredde fra ydermuren. - Det giver et bedre indeklima, når vi kan lade klimaanlægget regulere varmen. Samtidig bevarer vi den fantastiske udsigt over havneområdet hele vejen rundt, siger Michael Mortensen. Foto: Lars Juul
Vinduerne er trukket lidt tilbage, så man får lyset ind men holder noget af varmen ude. Vinduer placeres oftest med en murstens bredde fra ydermuren. - Det giver et bedre indeklima, når vi kan lade klimaanlægget regulere varmen. Samtidig bevarer vi den fantastiske udsigt over havneområdet hele vejen rundt, siger Michael Mortensen. Foto: Lars Juul

Klik på luftfotoet og læs mere om byggeriet

- Vi har skabt et hus, der passer til vores virksomhed. Her kan kunderne komme og møde hele den palet af folk, der indgår i et team til et stort byggeprojekt, og det er vigtigt for os at kunne tilbyde de rammer. Tænk bare på hvor meget tid og penge vi sparer ved ikke at skulle køre ud og holde møder ved de forskellige arkitektfirmaer i hele landet. Det er ikke småpenge, siger Michael Mortensen. Foto: Lars Juul
- Vi har skabt et hus, der passer til vores virksomhed. Her kan kunderne komme og møde hele den palet af folk, der indgår i et team til et stort byggeprojekt, og det er vigtigt for os at kunne tilbyde de rammer. Tænk bare på hvor meget tid og penge vi sparer ved ikke at skulle køre ud og holde møder ved de forskellige arkitektfirmaer i hele landet. Det er ikke småpenge, siger Michael Mortensen. Foto: Lars Juul
Gulvene af egetræ er limede, så de ikke
Gulvene af egetræ er limede, så de ikke "flyder". Det er nørdet og lækkert, fastslår Michael Mortensen, der selv har valgt de fleste af materialerne i samarbejde med arkitekt Mette Julie Skibsholt fra Arkitema Architects, ejendomsinspektør Christian Holm og projektchef Christian Falstrup fra Casa. Foto: Lars Juul
I lokalerne bliver indeklimaet reguleret af en sensor, der er i stand til at registrere, hvor mange personer der befinder sig i rummet. Luften skiftes ud løbende, og temperaturen holdes på et behageligt niveau. Foto: Lars Juul
I lokalerne bliver indeklimaet reguleret af en sensor, der er i stand til at registrere, hvor mange personer der befinder sig i rummet. Luften skiftes ud løbende, og temperaturen holdes på et behageligt niveau. Foto: Lars Juul
Casa har lavet en frokostaftale med Meyers Kantiner, som hver dag sørger for mad af høj kvalitet til de ansatte. De var - siger Michael Mortensen - vist også lidt trætte af de sædvanlige karrysild på halve stykker rugbrød. Foto: Lars Juul
Casa har lavet en frokostaftale med Meyers Kantiner, som hver dag sørger for mad af høj kvalitet til de ansatte. De var - siger Michael Mortensen - vist også lidt trætte af de sædvanlige karrysild på halve stykker rugbrød. Foto: Lars Juul
- I mange projekter vælger man at spare på udearealerne, hvis budgettet er presset. Her har vi valgt at bruge penge på at skabe nogle indbydende områder, som folk forhåbentligt tager til sig og bruger. Det er offentligt tilgængeligt, så de skal være velkomne, siger Michael Mortensen, der bl.a. har set et yogahold gøre brug af muligheden. Han ser personligt frem til, at lystsejlerne får øjnene op for den nye bådebro. Foto: Lars Juul
- I mange projekter vælger man at spare på udearealerne, hvis budgettet er presset. Her har vi valgt at bruge penge på at skabe nogle indbydende områder, som folk forhåbentligt tager til sig og bruger. Det er offentligt tilgængeligt, så de skal være velkomne, siger Michael Mortensen, der bl.a. har set et yogahold gøre brug af muligheden. Han ser personligt frem til, at lystsejlerne får øjnene op for den nye bådebro. Foto: Lars Juul
Træstolperne var efterhånden knap så bærende, så de blev suppleret af nogle kraftige fætre af stål. På loftspladerne er der pålimet akustikplader, så støjen i det store rum mindskes. I midten af rummet er der køkken, små rum til f.eks. private telefonsamtaler, toiletter, teknik og printer- og kopirum med en såkaldt plotter til print af de helt store tegninger. Foto: Lars Juul
Træstolperne var efterhånden knap så bærende, så de blev suppleret af nogle kraftige fætre af stål. På loftspladerne er der pålimet akustikplader, så støjen i det store rum mindskes. I midten af rummet er der køkken, små rum til f.eks. private telefonsamtaler, toiletter, teknik og printer- og kopirum med en såkaldt plotter til print af de helt store tegninger. Foto: Lars Juul
Træstolperne var efterhånden knap så bærende, så de blev suppleret af nogle kraftige fætre af stål. På loftspladerne er der pålimet akustikplader, så støjen i det store rum mindskes. I midten af rummet er der køkken, små rum til f.eks. private telefonsamtaler, toiletter, teknik og printer- og kopirum med en såkaldt plotter til print af de helt store tegninger. Foto: Lars Juul
Træstolperne var efterhånden knap så bærende, så de blev suppleret af nogle kraftige fætre af stål. På loftspladerne er der pålimet akustikplader, så støjen i det store rum mindskes. I midten af rummet er der køkken, små rum til f.eks. private telefonsamtaler, toiletter, teknik og printer- og kopirum med en såkaldt plotter til print af de helt store tegninger. Foto: Lars Juul

        Fredagsbaren er indrettet i det gamle tårn, hvor havnemesteren havde sin gang. Her samles man kl. 14 den sidste fredag i måneden og ønsker hinanden god weekend over en øl eller sodavand. Trappen op til tårnet er renoveret, og man har fået ny terrazzo til at falde i ét med den gamle. Foto: Lars Juul
Fredagsbaren er indrettet i det gamle tårn, hvor havnemesteren havde sin gang. Her samles man kl. 14 den sidste fredag i måneden og ønsker hinanden god weekend over en øl eller sodavand. Trappen op til tårnet er renoveret, og man har fået ny terrazzo til at falde i ét med den gamle. Foto: Lars Juul

        Uret er restaureret, så det kører igen for fulde omdrejninger. Det gør det med et gammeldags urværk, selv om det havde været billigere at styre det elektronisk. Ét af mange steder, hvor hensynet til at bevare det gamle har vejet tungere end hensynet til, hvor meget den slags koster. Foto: Lars Juul
Uret er restaureret, så det kører igen for fulde omdrejninger. Det gør det med et gammeldags urværk, selv om det havde været billigere at styre det elektronisk. Ét af mange steder, hvor hensynet til at bevare det gamle har vejet tungere end hensynet til, hvor meget den slags koster. Foto: Lars Juul

        Beboerne i Geiserne kan kigge ned på taget af Casa-domicilet, og her kan de bl.a. se, hvordan det er belagt med sedum, stenurter, oven på et lag muld. - Det er det, man kalder grønne tage. Noget der er meget udbredt i f.eks. København. Det holder på vandet ved de store regnskyl, så det aflaster kloakkerne, og så er det pænt at se på, forklarer Michael Mortensen. Foto: Lars Juul
Beboerne i Geiserne kan kigge ned på taget af Casa-domicilet, og her kan de bl.a. se, hvordan det er belagt med sedum, stenurter, oven på et lag muld. - Det er det, man kalder grønne tage. Noget der er meget udbredt i f.eks. København. Det holder på vandet ved de store regnskyl, så det aflaster kloakkerne, og så er det pænt at se på, forklarer Michael Mortensen. Foto: Lars Juul

        Beboerne i Geiserne kan kigge ned på taget af Casa-domicilet, og her kan de bl.a. se, hvordan det er belagt med sedum, stenurter, oven på et lag muld. - Det er det, man kalder grønne tage. Noget der er meget udbredt i f.eks. København. Det holder på vandet ved de store regnskyl, så det aflaster kloakkerne, og så er det pænt at se på, forklarer Michael Mortensen. Foto: Lars Juul
Beboerne i Geiserne kan kigge ned på taget af Casa-domicilet, og her kan de bl.a. se, hvordan det er belagt med sedum, stenurter, oven på et lag muld. - Det er det, man kalder grønne tage. Noget der er meget udbredt i f.eks. København. Det holder på vandet ved de store regnskyl, så det aflaster kloakkerne, og så er det pænt at se på, forklarer Michael Mortensen. Foto: Lars Juul

        I midten af det tidligere pakhus er der indrettet små telefonrum, køkken, toiletter, teknikrum, mødelokale og printerrum. Foto: Lars Juul
I midten af det tidligere pakhus er der indrettet små telefonrum, køkken, toiletter, teknikrum, mødelokale og printerrum. Foto: Lars Juul

        Vinduerne er trukket lidt tilbage, så man får lyset ind men holder noget af varmen ude. Vinduer placeres oftest med en murstens bredde fra ydermuren. - Det giver et bedre indeklima, når vi kan lade klimaanlægget regulere varmen. Samtidig bevarer vi den fantastiske udsigt over havneområdet hele vejen rundt, siger Michael Mortensen. Foto: Lars Juul
Vinduerne er trukket lidt tilbage, så man får lyset ind men holder noget af varmen ude. Vinduer placeres oftest med en murstens bredde fra ydermuren. - Det giver et bedre indeklima, når vi kan lade klimaanlægget regulere varmen. Samtidig bevarer vi den fantastiske udsigt over havneområdet hele vejen rundt, siger Michael Mortensen. Foto: Lars Juul

        Murene hænger på søjler. Såkaldt
Murene hænger på søjler. Såkaldt "ophængt murværk". Nogle af porthullerne, hvor diverse varer kom ind og ud af pakhuset, var gennem tiden gjort større. Dem har man ført tilbage til oprindelig størrelse, så alle er lige store. Foto: Lars Juul

        Trappen. Foto: Lars Juul
Trappen. Foto: Lars Juul

        Det er lykkedes at få gammel og ny terrazzo til at
Det er lykkedes at få gammel og ny terrazzo til at "smelte" naturligt sammen, så det er svært at se overgangen. Her er vi ved trappen op til havnemesterens tårn. Foto: Lars Juul

        - Det bliver fedt at sidde her og holde møde. Tænk på, hvad der er sket i sådan et rum gennem de mere end 100 år, det har eksisteret, siger Michael Mortensen, der her står øverst i havnemester-tårnet. Foto: Lars Juul
- Det bliver fedt at sidde her og holde møde. Tænk på, hvad der er sket i sådan et rum gennem de mere end 100 år, det har eksisteret, siger Michael Mortensen, der her står øverst i havnemester-tårnet. Foto: Lars Juul

Casa har investeret stort i et nyt hus fyldt med wow-effekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce