1555 brugere nyder godt af billig fjernvarme i Give

Give Fjernvarme leverer stadig noget af det billigste varme i landet. Det fremgik af formand Søren Tølbøls beretning ved værkets generalforsamling. Foto: Jim E. Hoff

1555 brugere nyder godt af billig fjernvarme i Give

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På ti år er prisen for fjernvarme i Give faldet med næsten 10.000 kroner om året for en gennemsnitsforbruger.

GIVE: Give Fjernvarme AMBA har afholdt den årlige generalforsamling, og det var igen med optimistiske overtoner, at årets beretning blev fremlagt på Diagonalkroen i Give 3. april.

Formanden for bestyrelsen, Søren Tølbøl, kunne berette om et godt 2017 for Give Fjernvarme med tilgang af otte nye brugere. Det betyder, at fjernvarmen har i alt 1555 brugere. En anden god nyhed er, at Give atter kan bryste sig af at have en af landets laveste varmepriser.

- Vi ligger på cirka 7.250 kroner inklusiv moms for et standardhus på 130 kvadratmeter, og kigger vi på tallene i et historisk perspektiv, kan vi se, at varmeprisen de sidste 10 år er faldet fra 16.500 kroner i 2009 til forventede 7.700 kroner her i 2018, fortæller Søren Tølbøl.

Nye målere koster

Den opmærksomme læser vil sikkert have noteret sig en lille prisstigning i forhold til 2017 på 450 kroner og det er der ifølge Søren Tølbøl to gode forklaringer på.

- I år har vi købt nye målere, som vil blive installeret løbende over en tre-årig periode; derudover har vi haft stort vandspild, hvor vi har fundet fejlene. Varmespildet er også én af grundene til, at vi har valgt at udskifte målerne, forklarer Søren Tølbøl.

På sigt skal der også tages højde for, at det grundbeløb, som fjernvarmeværkerne har fået på motorer for at producere el, bortfalder pr. 31. december 2018. Her kan Tølbøl oplyse, at en eventuel kompensation herfor ikke er forhandlet færdig i den ny energiaftale.

1555 brugere nyder godt af billig fjernvarme i Give

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce