Anja Torbjørnsdóttir Eriksen er ny formand for Røde Kors

Anja Torbjørnsdóttir Eriksen har efter nogen betænkningstid sagt ja til at blive formand for den lokale afdeling af Røde Kors. Næste år har hun 20 års jubilæum som frivillig i organisationen. Foto: Børge Larsen

Anja Torbjørnsdóttir Eriksen er ny formand for Røde Kors

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lange overvejelser ligger bag accepten af udfordringen. Det første år skal bruges til stabilisering og til at udvide det gensidige kendskab.

Give: Anja Torbjørnsdóttir Eriksen havde store betænkeligheder ved at sige ja, da hun fik tilbudt formandsposten for den lokale afdeling af Røde Kors.

- Jeg var ikke sikker på, jeg kunne løfte opgaven efter Karin Tingsager. Jeg ser ikke mig selv som en frontfigur og trives egentlig bedst med at arbejde uden for søgelyset, siger hun.

Men hun valgte alligevel at sige ja til posten som formand for de næsten 200 frivillige i Røde Kors Give afdeling. Der er flere årsager til, hun endte med at sagde ja.

Dels er hun sikker på at få en godt og solidt medspil fra bestyrelsens øvrige medlemmer. Dels er det blevet aftalt, at Karin Tingsager også fremover tager sig af afdelingens pr-arbejde i forhold til den lokale presse og de lokale frivillige. Det har hidtil været en formandsopgave.

- Endelig har jeg og min familie så meget Røde Kors dna i kroppen, at det for os ville være utænkeligt ikke at skulle være aktiv i foreningen. Og da jeg for et stykke tid siden stoppede som ansvarlig for samaritertjenesten, så har jeg jo tiden til det, siger Anja Torbjørnsdóttir Eriksen.

Det er meget givende at være med som frivillig. Dels giver det følelsen af, at man har været med til at gøre verden lidt bedre for et menneske i nød. Dels giver det den frivillige mange gode oplevelser. Ellers ville vi ikke have så mange frivillige.
Anja Torbjørnsdóttir Eriksen

Hele familien med

Det ligger i blodet på hende at arbejde som frivillig. Anja Torbjørnsdóttir Eriksen har ikke alene været aktiv i Røde Kors i en en lang årrække. Hun er også med som frivillig i arbejdet omkring "Knuden", hvor byens spejdere og FDF'ere holder til.

- Det er vel naturligt at tage del i arbejdet, når ens børn begynder på en fritidsaktivitet, er det ikke, spørger hun.

Hun kender godt selv svaret. Jo, det er naturligt at tage del i arbejdet. Men kun for nogle. For de fleste forældre er det ikke en opgave, de synes de skal bidrage til løsningen af.

- Men jeg tror ikke, de gør sig nogen forestilling om, hvor givende det er at være frivillig og engagere sig. Selvfølgelig tager det noget tid, men der kommer så meget igen, uanset hvor, man er frivillig, siger Anja Torbjørnsdóttir Eriksen.

Det er for hende at se også en af årsagerne til, at der er så mange frivillige i den lokale Røde Kors afdeling.

Stabilisering

Hun har været med i afdelingens samariterafdeling i 19 år. Hun har kun positive oplevelser at se tilbage på. Fælles for dem er, at hun føler, at hun som frivillig har været med til at gøre verden til et lidt bedre sted for de, der er søgt ind i samariterteltet for at få hjælp.

- Det behøver ikke at have noget med brækkede ben eller blod at gøre. På for eksempel Jelingfestivalen er det også tit blot det at lytte til et ungt menneskes problemer med kæresten, der er forsvundet med en anden eller har drukket sig i hegnet. Så snakker vi lidt med dem, og de går derfra med et lysere syn på verden, siger Anja Torbjørnsdóttir Eriksen.

Hun har to mål for det første år som formand. De mange aktiviteter, der er sat i gang i det seneste år, skal stabiliseres. Der skal ikke sættes nye større ting i gang. Dernæst skal hun rundt i alle aktiviteterne for at lære de frivillige her at kende og for at de kan lære hende at kende.

Så først skal nye planer op af skuffen.

Anja Torbjørnsdóttir Eriksen er ny formand for Røde Kors

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce