Birgitte Vind - klar til 2. runde i byrådet


Birgitte Vind - klar til 2. runde i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Give/vejle

Det er lidt af en kommunal kosmopolit, der i disse dage er på valgkamp for at få sin 2. periode i Vejle kommunes byråd. Socialdemokratiske Birgitte Vind har nemlig familie- og arbejdsmæssige rødder i Give, bor i Jelling og er til daglig pædagogisk leder på Petersmindeskolen i Vejle. Dermed er der såvel geografisk som politisk en lige linje i Birgittes politiske virkeområde, og det er da også uden tvivl derfor, at hun uden tøven kalder sig selv for en kandidat for hele Vejle kommune.

Moderlige værdier med i genetikken

Birgitte er født og opvokset i en håndværkerfamilie i Havnegade i Vejle, hvor hun fik en stor social bevidsthed ind med frikadellerne ved køkkenbordet. Min mor, som er fra Give, lærte mig fra barnsben, at alle skal behandles ens uanset køn, alder, status, religion hudfarve osv., og det er disse sociale værdier, jeg tager med mig ind i mit politiske liv. fortæller Birgitte Vind, der er gift med Jens og har 2 børn.

Skoleudfordringer førte ind i politikken verden

Interessen for det politiske fik Birgitte i forbindelse med sit 12 år lange arbejdsliv på Søndermarsksskolen og Give Fritidscenter i Give. - Der var så mange ting på det skolemæssige område, der ikke fungerede tilfredsstillende, og da jeg arbejdede som skolekonsulent i forbindelse med kommunesammenlægningen i 2007 oplevede jeg så mange stærke kulturforskelle, der var med til at splitte skolevæsenet i stedet for at samle det, at jeg simpelthen måtte reagere på det - og det blev så politisk, forklarer Birgitte Vind, der blev valgt ind i byrådet i 2009 og stadigvæk har en stor passion for det skolemæssige område.

Glem den gammeldags 'sognerådspolitik'

For Birgitte er det vigtigt, at man som kommunalpolitiker er i stand til at tænke bredt og langsigtet og ikke bare forfalde til gammeldags "sognerådspolitik". - Selvfølgelig skal man også varetage de mindre byers interesser. Det er en stor balanceakt som kommunalpolitiker både at tænke bredt og smalt på én gang. Jeg mener f. eks, at kommunen skal tænke centerbyerne og de mindre bysamfund ind i de tiltag og entrepriser der sættes i gang i Vejle. Støt dog det lokale erhvervsliv, lad lokale håndværkere udføre opgaverne - det giver en god sammenhæng i tingene, siger Birgitte Vind.

Få samling på tropperne via lokalrådet

I Give går det pt. nogle ophidsede debatter omkring idrætsfaciliteterne, hvor givenserne ønsker såvel bedre forhold på Give Stadion som bedre halfaciliteter. - Jeg forstår godt ønskerne, og jeg synes også, at det er fint, at der er bevilget penge til en udvidelse af stadionområdet. Men det er også vigtigt, at Giveborgerne via deres lokalråd, udviklingsrådet, får samling på tropperne og kommer med en fælles langsigtet plan/ønskeliste for idrætsfaciliteterne i Give. Man står meget stærkere på denne måde, og det kan godt være at man ikke her og nu løser tingene akut, men man får lavet en langtidsholdbar og fremtidssikret løsning, og det mener jeg er vigtigt, understreger Birgitte Vind, der i den forbindelse mener, at campingpladsen ved Give Stadion skal bevares, da den er med til at skabe liv på stedet og er en vigtig del af bybilledet i Give.

Kulturhus på Rådhusbakken det ideelle

Kulturhusdebatten er også oppe i tiden i Give, og her nærmer der sig en afgørelse angående, hvor huset skal placeres og om, der skal bygge set helt nyt på Torvet. - Jeg sidder med i styregruppen, der arbejder med kulturhuset i Give, og i min optik lyder det som en god løsning at bevare det nuværende sted (det gamle rådhus på Rådhusbakken) og bruge det som fundament til at skabe et nyt lækkert kulturhus i Give. Der er rigtig mange kvadratmetre, beliggenheden er helt unik, og borgerne får meget mere for pengene her, end hvis man bygger nyt, mener Birgitte Vind, der har en klar idé omkring lokalsamfundenes muligheder for at få bedre og mere indflydelse i Vejle kommune.

Lokalrådene skal styrkes

- Kommunerne i dag er store, også for store. Man bevæger sig desværre væk fra nærdemokratiet, og kommunerne lider jo også under regeringens beslutninger på mange områder. Derfor mener jeg, at vejen frem til mere og bedre nærdemokrati ligger i en klar styrkelse af lokalrådene, som skal være borgernes ultimative talerør. Giv dog folk et vederlag for at sidde i lokalrådene. Det tror jeg vil styrke lokalsamfundenes chancer for at blive hørt på en god og professionel måde, siger Birgitte Vind, der i forbindelse med valgkampens slutfase har taget 14 dages ferie for at kunne gå "all in" de sidste dage op til d. 19. november.Birgitte Vind - klar til 2. runde i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce