Byerns købmand fejrede 100 års fødselsdag: Men omsætningen skranter

Berit Pedersen er den nye købmand i Vonge. Butikken markerede fredag sit 100 års jubilæum med blandt andet gamle billeder. Foto: Børge Larsen

Byerns købmand fejrede 100 års fødselsdag: Men omsætningen skranter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Butikken i Vonge holder stadig snuden oven vande. Men det kniber noget med den lokale købelyst.

Vonge: Det blev udskænket gløgg og serveret æbleskiver hos købmanden på Bygade.

Ikke blot på grund af den tilstundende højtid, men mest for at markere butikkens 100 års fødselsdag. Det har i sagens natur været en lidt omtumlet tilværelse for den gamle købmandsbutik.

Den har ikke altid været placeret på sin nuværende adresse, men blev grundlagt af købmand Hansen længere nede af Bygade. Den nuværende købmandsforretning blev i mange år drevet af hans søn Birger Hansen, der til jubilæet havde været i gemmerne og skabt fundet billeder og annoncer med gode tilbud frem.

Gode tilbud er der stadig i butikken. Fredag eftermiddag var der også mulighed for at smage på øl og vin, og de kunne naturligvis købes til favorable jubilæumspriser.

I det hele taget er der behov for gøre noget ekstra for at trække kunder til butikken. For som så mange andre 100 årige kniber det ind imellem lidt med helbredet. Omsætningen skranter og er faldende.

Opråb

Til trods for, at det er de lokale kunder, der ejer butikken, lægges en stadig stigende del af omsætningen andre steder.

Da byens borgere købte den ellers lukkede butik i 2014 skete det via salg af anparter. Butikken fik en forrygende start og holdt sig længe over den budgetterede omsætning på 917.000 kroner. Men det sidste halve år har omsætningen ikke kunnet følge de gode takter op. I september og oktober har tallet næsten ligget 100.000 kroner under budgettet.

- Vi prøver os frem med forskellige ting. Mandag har vi nu fast tilbud på frugt. Onsdag på et rugbrød og et franskbrød fra egen ovn. I sidste uge forsøgte vi med et ugetilbud, hvor vi havde købt 60 pakker kyllingenuggets hjem. De blev solgt efter "først til mølle" princippet, og de forsvandt ret hurtigt, fortæller Berit Pedersen.

Hun har overtaget posten som købmand, efter Erik Videbæk, der tidligere på efteråret sagde op efter et år. Berit Pedersen har været i butikken i et par år og der er ikke kommet nogen ny til hendes gamle stilling.

Det begrænser omkostningerne.

Byerns købmand fejrede 100 års fødselsdag: Men omsætningen skranter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce