Byggefirma runder 40 år i smult vand

Søren Peder Sørensen og Harresø Byggeforretning har for øjeblikket ingen sælger på de ottekantede huse. Men de indgår stadig i virksomhedens logo. Foto: Børge Larsen

Byggefirma runder 40 år i smult vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Harresø Byggeforretning har som alle andre i branchen været i bølgegang. Byggeriets op- og nedture er dog blevet klaret ved rettidig omhu.

Givskud: Der hersker ikke den vilde travlhed på Harresø Byggeforretnings værksted på Håndværkervej.

Et par folk er i gang med at fremstille elementer til en lagerbygning ved Billund. De er ikke faste medarbejdere, men bliver hyre ind, hvis der bliver behov for flere hænder en de, der sidder på de 13 fastansatte.

De fastansatte er ude af huset og i gang på nogle af de byggepladser, hvor byggeforretningen for øjeblikket er i gang med projekter. Det er blandt andet med et ordinært institutionsbyggeri i træ i Bording og en ny lagerhal til Billund Aquakulturservice.

Derimod er der for øjeblikket stille på byggeriet af de ottekantede bygninger, som Harresø Byggeforretning har været kendt for og som indgår i virksomhedens logo.

- Jeg har ikke for øjeblikket nogen sælger på den slags projekter og de sælger ikke sig selv, siger Søren Peder Sørensen, virksomhedens grundlægger og ejer.

Men det er helt bevidst, at der ikke er nogen sælger på de ottekantede. Søren Peder Sørensen synes, byggefirmaet har fundet et fornuftigt leje, rent kapacitetsmæssigt.

Harresø Byggeforretning
Navn: Harresø ByggeforretningAdresse: Håndværkervej 5, Givskud

Etableret 1978 af Søren Peder Sørensen, der er uddannet bygningssnedker. Som færdiguddannet tog han et halvt år på Byggeteknisk Mesterskole i Haslev.

Firmaet startede på et nedlagt landbrug i Harresø, men flyttede siden til den nuværende adresse. Her brugte virksomheden i 2009 finanskrisen til at udvide produktionshallen, så man var klar til næste opsving.

Her fejrer man jubilæet med en reception fredag 14. september mellem klokken 13 og 17.
Under finanskrisen udnyttede Harresø Byggeforretning noget af ventetiden på næste opsving til at udvide produktionshallen. Her bygges mange af de elementer, der skal bruges i de projekter, virksomheden står for. Foto: Børge Larsen
Under finanskrisen udnyttede Harresø Byggeforretning noget af ventetiden på næste opsving til at udvide produktionshallen. Her bygges mange af de elementer, der skal bruges i de projekter, virksomheden står for. Foto: Børge Larsen

En gammel bil

Før finanskrisen også ramte byggebranchen, var der 30 ansatte i Harresø Byggeforretning. Det nuværende antal kunne godt øges, hvis Søren Peder Sørensen skulle få lyst til det.

For byggeriet er for længst oppe af bølgedalen, så opgaver er der nok af. I dag er problemet måske mere at få uddannede folk. Men det er ikke alene årsagen til, at Harresø Byggefirma ikke ekspanderer voldsomt.

- Vi har fundet et fornuftigt leje. Mandskab og opgaver passer stort set sammen, så vi koncentrerer os om at tjene lidt penge, siger Søren Peder Sørensen.

Han kender branchen godt nok til at vide, at de gode tider igen kan vende. For han har sejlet op og ned af bølgerne flere gange.

Han startede i 1978 som uddannet bygningssnedker og med et halvt års ophold på Håndværkerskolen i Haslev som ballast.

- Jeg købte en gammel bil, og så var det eller bare at gå i gang med at finde opgaver. Jeg har en stor familie, og det var en god start, når de lige havde vænnet sig til, at de nu skulle betale for det, siger han med et glimt i øjet.

Ingen afvikling

Tilpasningen til tiden efter sidste bølgedal betød også, at administrationen er skåret ned til det absolut nødvendige.

Tidligere var der tre ansatte på kontoret. Nu klarer de to formænd for byggesjakkene og Søren Peder Sørensen det meste selv. Regnskaberne tager en revisor sig af, mens han selv tager sig af at udregne tilbud på arbejdsopgaver.

Mange af de opgaver, der tages ind, stammer fra "gamle" kunder og fra indbudte licitationer. Offentlige licitationer deltager han ikke i.

Med 40 år som selvstændig nærmer udløbsdatoen sig også. Men der er ingen aktuelle planer.

- Det afhænger af det kommende valg til Folketinget. Bliver jeg valgt ind, skal jeg nok have solgt. Hvis ikke, overvejer jeg situationen. Så hedder det måske tre - fire år mere, siger Søren Peder Sørensen.

Han er formand for Liberal Alliance i Vejle Kommune og med blandt partiets folketingskandidater.

Byggefirma runder 40 år i smult vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce