Charlotte Rørth traf Jesus i Spanien

For et rationelt menneske er det udfordrende pludselig at stå ansigt til ansigt med det urationelle. Men det var, hvad der skete for journalisten Charlotte Rørth i et andalusisk sakrest. Det fortæller hun om tirsdag aften. PR-foto

Charlotte Rørth traf Jesus i Spanien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mødet var, naturligvis, uventet. Hun var hverken religiøs eller søgende, så mødet blev skelsættende.

Øster Nykirke: Journalist Charlotte Rørth var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da hun blev overbevist om, at det var Guds søn, der viste sig for hende i en kirke i Spanien. Oplevelsen kalder hun et lynnedslag i hendes verden:

- Jeg forstod ikke, at det skete for sådan en som mig, for jeg var på ingen måde et religiøst menneske. Jeg er vokset op i den højere røde mellemklasse med politisk aktive akademikerforældre, og jeg har fået en verdslig uddannelse som journalist, hvor det er en dyd at forholde sig kritisk til det, der ikke kan bevises. Det var et enormt chok, jeg fik, har hun senere fortalt.

Tre måneder før den markante oplevelse med Jesus havde hun været på en pressetur til Spanien for at skrive artikler om små andalusiske landsbyer, og det var ved den lejlighed, hun, første gang, besøgte sakristiet La Sacra Capilla del Salvador, Frelserens hellige Kapel, i byen Ubeda.

- Jeg satte mig på bænken i sakristiet og lukkede øjnene, og pludselig dukkede en mand op, som jeg genkendte som Jesus. Han stod som et hologram halvanden meter foran mig i fuld højde, og han befandt sig på en grusvej nær Genesaret sø et års tid inden sin korsfæstelse. Han var ikke gennemsigtig, men virkelig. Lige så virkelig som de turister, der stod og talte bag mig.

- Jeg kiggede ind i nogle øjne, der var så stærke og kærlighedsfulde, som jeg aldrig har set hos noget jordisk menneske. Han kendte mig i dybden. Han kendte alle mine fejl og mangler - mine sorger og glæder. Og han omfavnede mig med en dyb, dyb kærlighed. Jeg kan bedst beskrive det som en voldsom ubetinget kærlighed, der strømmede mod mig.

Charlotte Rørth er en foredragsholder, der lægger op til en debat om tro. Og om at lytte til hinanden og ikke fordømme.

Det får man mulighed for tirsdag 13. marts klokken 19.30 i Øster Nykirke Kirke, hvor Charlotte Rørth holder foredrag med udgangspunkt i sin bog "Jeg mødte Jesus".

Arrangementet er gratis og arrangeret af Øster Nykirke Menighedsråd.

Charlotte Rørth traf Jesus i Spanien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce