Chikanerne skal drøftes med kommunen

Galt eller genialt? Meningerne i Thyregod er delte. Foto: Ulrich Iversen på facebook

Chikanerne skal drøftes med kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem chikanerer hvem? Mange føler sig stærkt generet af chikanerne i Søndergade. Men der er måske en god hensigt.

Thyregod: Ønskerne om cykelstier, hastighedsdæmpende foranstaltninger og andre trafikinvesteringer er mange hos kommunen.

Kommunen har en liste på 134 ønsker alene til skolevejsprojekter. Dertil kommer en ønskeseddel på 62 nye cykelstier, en ønskeseddel på 42 til mindre anlægsprojekter og en liste på ni til tværgående prioritering. Nogle af projekterne optræder på mere end en liste.

Alle projekterne har til hensigt at bedre trafiksikkerheden og de forskellige lister optræder i kommunens Handlingsplan for trafiksikkerhed 2018 - 2020. Listerne er prioriterede, da ikke alle ting kan gennemføres på en gang.

Men ikke alle de projekter, der gennemføres, modtages med lige stor glæde hos de, der skal leve med dem til hverdag. Især en del af de hastighedsdæmpende chikaner bliver af nogle opfattet som ren chikane af trafikanterne.

Således også i Thyregod, hvor Søndergade er blevet udstyret med chikaner to steder. Det har siden starten af december givet anledning til mange diskussioner på facebooksiden Thyregod (og omegn).

Delte vande

Nogle er glade for de nye chikaner. Således skrev Henrik Lassen, der bor på Søndergade:

- Søndergade var efterhånden blevet til en ren racerbane. Det var med bæven, at man stak snuden af sin bil ud af indkørslen. Speederen helst i bund fra Borgergade og ud, lød det til. Så de chikaner er velkomne.

Andre havde svært ved at se fornuften. En ellers positiv indstillet Ulrich Iversen startede debatten ved blandt andet at skrive:

- Men at man vælger at udføre det på denne måde er i min verden total håbløst. Søndergade er nu dækket af fire chikaner, som faktisk er en chikane, både for sikkerheden, for cyklister og ikke mindst for bilister.

Nu har borgerforeningen og lokalrådet taget initiativ til et møde med to byrådsmedlemmer og folk fra forvaltningen. Mødet finder sted torsdag 17. januar og inden den dag vil de to foreninger gerne have tilbagemeldinger fra byens borgere, hvis de kommentarer. Det kan ske på: thyregodvester.dk@gmail.com

Chikanerne skal drøftes med kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce