Der er god mening i galskaben, siger kommunen

Umiddelbart ligner det en cyklistfælde: Forhøjningen tvinger cyklisterne med venstre og helleanlægget med spærreflade tvinger bilisterne til højre. Men cyklister mod Hedegård skal blot køre op over forhøjningen, lyder det fra Vejle Kommune. Foto: Børge Larsen

Der er god mening i galskaben, siger kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikreguleringerne sikrer faktisk cyklisterne. Næste år bliver det endnu bedre, når Hedegårdvej får en overhaling.

Give: Trafikreguleringen i krydset mellem Diagonalvejen og Hedegårdvej har været udsat for massiv kritik.

Ingen af de, der benytter krydset dagligt eller jævnligt, har kunnet se nogen form for fornuft i de anstrengelser, kommunens afdeling for Anlæg og infrastruktur har gennemført.

- Men der er skam mening i det, fastholdet Camilla Mølgaard, Vejle Kommune.

Indledningsvis medgiver hun dog, at forhøjningen, der tvinger cyklisterne ud mod bilisterne, kan virke som en forringelse.

- Vi vil gerne bygge en cykelsti højre om forhøjningen, så cyklister mod Hedegård kan køre uden at komme nær bilisterne. Men vi ejer ikke det jord, der skal bruges, så vi er i gang med forhandlinger med ejeren, siger Camilla Mølgaard.

Hun har også en god forklaring på, hvorfor forhøjningen i det hele taget er der. Dens formål er nemlig ikke at tvinge cyklisterne ud under kølerne på bilerne.

- Formålet er at tvinge bilernes hastighed ned. Ikke mindst de, der skal mod Hedegård har hidtil haft en tendens til at tage højresvinget med høj hastighed, siger Camilla Mølgaard.

Store planer

Det har simpelthen været "for nemt" at dreje til højre ad Hedegårdvej. Ifølge Camilla Mølgaard har det betydet, at bilisterne i for ringe grad har haft øje eller opmærksomhed på cyklisterne i krydset.

- Med den nye udformning af krydset bliver bilisterne simpelthen tvunget til at sætte hastigheden ned og dermed er der også større chance for, at de er opmærksomme på cyklisterne, både de, der skal til Hedegård og de, der skal fortsætte lige ud på Diagonalvejen, siger Camilla Mølgaard.

Hun fortæller også, at det ikke er mindst er hensynet til eleverne til Hedegård Friskole, der er årsag til opgraderingen af cykelsikkerheden i krydset.

- Derfor har vi også instrueret skolen i at fortælle eleverne, at de endelig skal køre over forhøjningen. De skal ikke køre uden om den, siger Camilla Mølgaard.

Den videre plan er, at hele strækningen fra Diagonalvejen til Hedegård får en opgradering i løbet af 2019.

- Der er sat penge af til det, forsikrer Camilla Mølgaard.

Der er god mening i galskaben, siger kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce