Eftertænksom kirkekoncert lægger op til påsketiden

Vor Frelsers Kirkes kor fra Esbjerg. Onsdag 21. marts giver de en eftertænksom optakt til påskehøjtiden i Vonge Kirke. PR-foto

Eftertænksom kirkekoncert lægger op til påsketiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vor Frelsers Kirkekor fra Esbjerg gæster onsdag 21. marts Vonge Kirke for at give koncert. Der er lagt op til en stille start på påsketiden.

Vonge: Påsken er ikke blot kirkens største højtid. Det er også en tid, der er, eller bør være, præget af stille eftertænksomhed og selvransagelse.

Begge dele får man hjælp til, hvis man onsdag 21. marts klokken 19.30 bevæger sig indenfor i Vonge Kirke. Her vil man kunne høre Vor Frelsers Kirkes kor fra Esbjerg give en koncert, der lægger op til både højtid, stilhed og eftertænksomhed.

De vil servere musik af blandt andet Hassler, Byrd, Bruckner, Messiaen, Rachmaninov og af korets leder, Mikkel Andreassen.

Hans Leo Hassler er der måske ikke så mange der kender i dag. Han var tysk komponist og skrev blandt andet den melodi, vi herhjemme bruger til Paul Gerhardts "Befal du dine veje".

William Byrd er fra samme periode i midten af 1500-tallet og fremefter. Hans madrigaler regnes som den brillante opblomstring af madrigalerne i England i perioden 1588 til 1630.

Anton Bruckner er en noget senere komponist. Han er fra 1800-tallet. Endnu senere er Olivier Messian, der hører 1900-tallet til.

Sergej Rachmaninov levede mellem de to sidstnævnte. Af ham synger Vor Frelsers Kirkes Kor satser fra Chrysostomos Liturgi. Værket er skrevet i 1910, og rummer hele Rachmaninovs intense harmonik, rige dynamik, og lidenskabelige religiøse alvor.

Om selve Vor Frelsers Kirkes Kor kan siges, at det består af en frodig blanding af konservatoriestuderende, uddannede sangere og musikere samt velsyngende amatører.

Der er gratis adgang til koncerten.

Eftertænksom kirkekoncert lægger op til påsketiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce