Ejer bag ny brudekjolebutik ville være designer: Så kom fire børn lige ind over

Hanne Møller Kongsgaard har åbnet butikken Kongsgaard Bridal i Torvegade 43 i Give,hvor hun sælger brudekjoler. Foto: Jim Hoff

Ejer bag ny brudekjolebutik ville være designer: Så kom fire børn lige ind over

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er kommet en farverig kvinde til Give i skikkelse af Hanne Møller Kongsgaard, der oprindelig er fra det vestjyske, men som har slået sine folder i både Norge, København og Spanien, inden kompasnålen pegede på højkantdanmarks hovedstad, Give.

GIVE: Gives i forvejen alsidige butiksliv er blevet både en butik og en spændende personlighed rigere i form af Hanne Møller Kongsgaard, der 1. april åbnede Kongsgaard Bridal fra adressen Torvegade 43.

Her sælger Hanne eksklusive og smukke brudekjoler fra det smukt og stilfuldt indrettede showroom/prøverum, som Hanne har indrettet i stueetagen med stor hjælp fra sin mand Henning, der med Hannes ord er den helt uundværlige handyman i hendes liv.

Og den karakteristik holder ret godt vand, når man ser på Hannes jobhistorik og hendes spændende vej fra Vestjylland til Give via ophold i Spanien, Norge og København.

Jeg kan rigtig godt lide at hjælpe pigerne med at finde drømmekjolen - og det skal være ud fra pigens egne præmisser; ikke et eller andet drømmebillede.Det handler for mig om, at pigerne er 100 % tro mod sig selv.
Hanne Kongsgaard, indehaver af Kongsgaard Bridal

Rig i Spanien - dog ikke på penge

I 1997 startede hun som sælger af sundheds- og kostprodukter for det tyske firma LR World. Det foregik hjemmefra via networking, og det var et helt bevidst valg.

- Egentlig ville jeg have været designer, men så kom der lige fire børn i vejen. Jeg ville først og fremmest være der for mine børn, og derfor valgte jeg et arbejde, som jeg kunne køre hjemmefra. I 2003 så vi så en spændende mulighed for at køre virksomheden fra Spanien og flyttede til underskønne Calp, som ligger tæt ved Alicante, fortæller Hanne.

Her tog Henning job som sælger af saltvandssystemer til swimming pools, mens Hanne kørte videre med salg af sundheds- og skønhedsprodukter. Det var dog en tilværelse, der nok var rig på gode oplevelser og fine personlige relationer, men pesetas var der knap så mange af.

- Vi levede egentlig i denne periode med vores fire børn lidt fra hånden til munden. Men vi var lykkelige, nød solen 365 dage om året og savnede ikke noget. Vi havde købt den skønneste tyske feriebolig blot 900 meter fra Middelhavet, men i 2007 stoppede eventyret, da vi ikke kunne blive ved med at betale vores husleje. Vores børn var nok også klar til at vende hjem til Danmark igen, så vi rejste hjem med 1800 kroner på lommen og var klar til nye eventyr, fortæller Hanne.

Faste arbejdstider ikke lige sagen

Et eventyr der udspilledes i idylliske omgivelser i Grauballe ved Silkeborg. Her flyttede familien ind i Slusehuset ved Allinggaard, hvor Hanne lancerede firmaet New Look, mens Henning byggede et afrikansk pælehus, en boma, som et eksotisk supplement til Hannes skønhedsklinik.

- Så fik Henning arbejde i Norge som håndværker, og det endte med jeg lidt tilfældigt fik job i en brudesalon i Stavanger. Det var ikke sagen, så herfra gik turen ved hjælp af min norske chef til København, hvor jeg i fire måneder stod i en brudebutik i Nyhavn. Her blev det klart for mig, at det der med faste arbejdstider fra 9.00 til 17.00 slet ikke er mig, konstaterer Hanne, der efterfølgende overtog et håndværkertilbud af en brudesalon i Tåstrup, som Henning og Hanne i løbet af et år forvandlede til et smukt sydlandsk inspireret brudekjoleparadis ved navn House of Brides.

Eventyret i Tåstrup varede fra 2014 til 2019. I 2015 fik Hanne en arbejdsrelateret skulderskade, og hun skiftede derfor koncept til kun at have åben i butikken efter aftale. Hun indførte også betaling for prøvetimer for simpelthen at få sorteret de mest useriøse købere fra.

Vær tro mod dig selv

I april 2019 blev Tåstrup så skiftet ud med Torvegade i Give, hvor butikken har skiftet navn til Kongsgaard Bridal. Igen har Henning været på spil med sine skills som handyman for at indrette lokaler, så fruen i huset har god plads at boltre sig på med butik og prøverum. Selv har Hanne indrettet huset med møbler og effekter, der beretter om et langt og spændende liv, hvor intet vand har været så dybt, at man ikke skulle prøve at svømme i det.

Kongsgaard Bridal råder over et bredt og velassorteret udvalg af brudekjoler fra især det amerikanske marked. Men inden den vordende brud overhovedet går i krig med den altid svære udvælgelsesproces med at finde kjolen til den største begivenhed i enhver kvindes liv, måske bortset fra fødsler, har Hanne en indgående og ærlig samtale med bruden, hvor Hanne får kortlagt brudens personlighed og stil, så hun kan finde den helt rigtige kjole.

- Jeg kan rigtig godt lide at hjælpe pigerne med at finde drømmekjolen - og det skal være ud fra pigens egne præmisser; ikke et eller andet drømmebillede. Jeg har fået at vide, at jeg er god til at spotte mine kunders personlighed og den vej rundt også kan finde den helt rigtige kjole til dem. Det handler for mig om, at pigerne er 100 % tro mod sig selv. Det kan være svært ja, men det lykkes faktisk altid, og det er en stor glæde at se hvor glad en kommende brud bliver, når vi har fundet den rigtige kjole med dertil hørende brudeudstyr, siger Hanne med et stort smil.

Pas på: Smart hat og høje hæle!

Hun vil forøvrigt gerne kreditere Gives butiksliv for at have taget fantastisk flot imod hende.

- Lige meget hvilken butik jeg har været i her i byen, har jeg kun mødt fantastisk søde mennesker og fået en rigtig flot behandling. Det har virkelig været overvældende på den positive måde, og så er Give jo også en virkelig smuk by. Nu må vi så se, om folk her i byen kan vænne sig til, at der nu er kommet en farverig dame til byen, der godt kan lide at gå i høje hæle og med smart hat, lyder det fra Hanne med et skævt smil og glimt i øjet.

Du kan på www.kongsgaard-bridal.dk/ læse meget mere om byens nyeste butik og ikke mindst se billeder af alle de smukke brude- og selskabskjoler, man kan købe.

Ejer bag ny brudekjolebutik ville være designer: Så kom fire børn lige ind over

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce