Eksterne fagfolk skal måske se på håndteringen af vindmøller

Folmer Kristensen og Dansk Folkeparti ser gerne, der kommer uvildige øjne på den måde, kommunens forvaltning har arbejdet med projektet omkring vindmøller langs Midtjyske Motorvej. Foto: Lars Juul

Eksterne fagfolk skal måske se på håndteringen af vindmøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti vil have en ekstern vurdering af forvaltningens behandling af vindmølleprojekt ved Midtjyske motorvej. Gruppeformand Folmer Kristensen føler sig ikke tryg ved, at forvaltningen undersøger sig selv.

Svindbæk: Står det til Dansk Folkeparti skal eksperter udefra kigge på hele sagsgangen i vindmølleprojektet med vindmøller langs Midtjyske Motorvej.

- Vi finder det uholdbart, at der rejses så massiv en kritik af sagen. For at undgå inhabilitet samt for at kvalificere besvarelsen af de mange spørgsmål, der er rejst, har vi fra Dansk Folkepartis side forslået, at vi får andre øjne til at vurdere hele sagen, siger Folmer Kristensen.

Det er ikke mindst ændringen af generatorernes størrelse i de ti vindmøller efter vvm-redegørelsen, der har fået Dansk Folkeparti til at kræve sagen sendt til politisk behandling i kommunens tekniske udvalg. Her har sagen aldrig været forelagt til bedømmelse. Forvaltningen alene vurderede, at der kunne gives grønt lys for de større og mere effektfulde møller.

- Derfor kan det jo ikke undgå at blive en form for inhabilitet, hvis forvaltningen selv skal vurdere, om de har behandlet sagen rigtigt. Det problem skal vi helst ikke komme ud i, siger Folmer Kristensen.

Vi finder det uholdbart, at der rejses så massiv en kritik af sagen. For at undgå inhabilitet samt for at kvalificere besvarelsen af de mange spørgsmål, der er rejst, har vi fra DFs side forslået, at der kommer eksterne experter til at vurdere forløbet.
Folmer Kristensen, DF 

Tre punkter

Konkret har Folmer Kristensen som DF's gruppeformand sendt et brev til formanden for teknisk udvalg Peder Hummelmose (V) og til direktøren i teknik og miljø Michael Sloth.

- I forlængelse af den beslutning, der blev truffet på det seneste byrådsmøde angående vindmøller i Svindbæk, ønsker Dansk Folkeparti, at der foretages en undersøgelse, der en gang for alle fastslår, hvordan sagen er blevet behandlet, hedder det i brevet.

Brevet munder ud i tre konkrete forslag:

Der skal indhentes ekstern bistand til at vurdere lokalplanen i forhold til den beslutning, forvaltningen har taget.

Der skal ske en ekstern vurdering af den ansøgning/anmeldelse, der senest er fremsendt. Er den fyldestgørende og dermed en egentlig ansøgning/anmeldelse eller ej? Herunder vil DF gerne vide, om en støjberegning på 19,7 dB kan betragtes som dokumentation for, at støjgrænsen på 20 dB overholdes.

Endelig ønskes en ekstern teknisk vurdering af de nye møller i forhold til de gamle.

Eksterne fagfolk skal måske se på håndteringen af vindmøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce