Få den indre bonderøv afprøvet i ferien

Selvfølgelig kan man også komme i skole i ferien. Anne Elverskov sørger for undervisning i durenes vinterliv. Foto: GEM

Få den indre bonderøv afprøvet i ferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdsopgaverne står i kø, hvis man vil prøve livet som bonderøv. Eller bondepige. På Give-Egnens Museum er der mange tilbud til efterårsferien.

Give: Ingen behøver kede sig, blot fordi vi kommer ind i uge 42 og skolerne er lukkede.

For der er masser af aktiviteter, man kan kaste sig over. Det gælder både de yngste og de ædste. Ikke mindst hvis man bevæger sig til Donneruplundvej, hvor Give-Egnens Museum holder til.

Centralt på museet er Hedebondens gård placeret, så selvfølgelig drejer en stor del af ferieaktiviteterne sig om livet på gården. Det er ikke livet, som det udspiller sig på en gård i dag, men som det udspillede sig den gang for så mange år siden, at de færreste i dag har det i erindringen.

Men det kan de unge drenge og piger få  i løbet af den kommende uge. Som barn kan man i løbet af ugen prøve nogle af de ting, man den gang beskæftigede sig med og var en rigtig bonderøv.

I dag er begrebet ikke mindst takket være tv-udsendelserne med Frank Erichsen ved at blive et adelsmærke. Men sådan var det ikke tidligere. Da var det hårdt arbejde og kun sporadisk tid til leg.

En travl dag

For der var travlhed på gården, da bedste- og oldeforældre var børn. som museet selv skriver om den kommende uge:

- Måske har vi gang i at grave kartofler op, når du kommer. Det er jo kartoffelferie. Så kan du give en hånd, så der kan blive lavet en kartoffelsuppe eller noget andet på brændekomfuret. Det kan være, det er storvasken, der er gang i. Det kan også være at bedstemor hjælper dig med at sy og strikke, eller bedstefar er i gang med at snitte.

Altså ikke så meget med at sidde foran paceren eller med tablet'en. Der var mere kropslig aktivitet den gang. Ferie behøver ikke være at gøre ingenting. Det kan også være at gøre noget andet end det, man normalt gør.

Men det er ikke ensbetydende med, at børnene ikke kan komme i skole. Det kan de også på museet. Endda i en skole, der ikke er helt som den de kender fra deres egen dagligdag.

Så skal man være på museet tirsdag 17. oktober. Her er der en undervisning i naturhistorie med fokus på dyrenes vinterliv.

Få den indre bonderøv afprøvet i ferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce