Familie på farten igen: Kører 50.000 kilometer gennem øde landskab i en gammel Toyota

Afslapning efter endt overhaling. Helge Rude Kristensen holder sig til taget med en "bjørneskræmmer" i hånden, mens Jes Abrahamsen og Jesper Marskot egentlig er godt tilfredse med resultatet af arbejdet med den 21 år gamle Toyota Landcruiser. Foto: Børge Larsen

Familie på farten igen: Kører 50.000 kilometer gennem øde landskab i en gammel Toyota

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 21 år gamle Toyota Landcruiser er gjort klar og sendt i forvejen. Forude venter 50.000 kilometer gennem Canada og "op til Alaska - hvor lykken venter dig". Og så lige tilbage igen.

Give: Det bliver nok den sidste store rejse. Både for den 21 år gamle Toyota Landcruiser og for "Familie på Farten" alias Anne Grethe Trangbæk og Helge Kristensen.

De rejser 2. maj ud på en halvt års oplevelsesmættet tur på vejene gennem Canadas og Alaskas øde landskaber, hvor de - med en titel fra Jack London - følger opfordringen "Når naturen kalder". Det bliver en tur, hvor intet er sikkert.

Men det adskiller sig egentlig ikke fra hverken familiens beslutning eller bilens fremtidsudsigter. De uigenkaldelige beslutninger skal altid tages med det lille forbehold, at den bombastiske udmelding efterfølges af et forsigtigt: Måske.

- Vi møder mange spændende mennesker, både på vores ture, og når vi er ude at holde foredrag om vore ture. En af de sidste gange, vi var ude at holde foredrag, kom der en mekaniker hen til mig bagefter og sagde, at han sagtes kunne klare den rust, der eventuelt var i Toyota'en. I hvert fald, så den kunne klare fire år mere. Så måske skal den ikke helt afskrives, siger Helge Kristensen.

Det vil være løgn at sige, at årene ikke sætter sine spor også hos os. Men lysten til at opleve nye ting er stadig stor, så det bliver også et stort måske, hvis jeg siger, vi ikke rejser ud igen.
Helge Kristensen, Familie på Farten
Frem og tilbage. Det lyder ikke af så meget, men fra Halifax på Newfoundland og til Alaska og tilbage igen er der cirka 50.000 kilometer. Foto: Børge Larsen
Frem og tilbage. Det lyder ikke af så meget, men fra Halifax på Newfoundland og til Alaska og tilbage igen er der cirka 50.000 kilometer. Foto: Børge Larsen

Sætter sig spor

Vi mødes ved AT-biler på hjørnet af Tykhøjetvej og Diagonalvejen. Her har den gamle vogn fået en ordentlig overhaling, og Helge Kristensen er meget glad for det sponsorarbejde og -udstyr, AT-biler har lagt i at gøre bilen klar til de nordamerikanske bjerge.

- Det er ikke blot de 21 år, der har sat deres aftryk på bilen. Det har de 700.000 kilometer, den har bragt os rundt i verden, også, siger Helge Kristensen.

Men nu er bilen trimmet til endnu en stor tur ud i verden. Og familien Tangbæk Kristensen følger med. Men er de i lige så godt trim som bilen?

- Det vil være løgn at sige, at årene ikke sætter sine spor også hos os. Men lysten til at opleve nye ting er stadig stor, så det bliver også et stort måske, hvis jeg siger, vi ikke rejser ud igen, siger Helge Kristensen.

Den seneste tur var en fodrejse fra Nordkap til Give. En lidt strabadserende tur, fordi den højre ankel ikke helt var indstillet på at samarbejde. Men med Anne Grethe som den trofaste følgesvend i Toyota'en blev også den udfordring klaret.

"Familie på Farten" bruger også turen tværs over Nordamerika til at samle penge ind til Kræften Bekæmpelse. Inden den første kilometer er kørt, er der samlet 38.000 kroner ind via foredraget "En vandring for livet". Foto: Børge Larsen

Opleves mere intenst

Mellem de mange store rejser rundt i verden tager "Familie på Farten" rundt i Danmark og holder foredrag om de mange oplevelser. Det er stærkt efterspurgte foredrag, og for familien er det også en stor oplevelse.

- Især foredragene om den sidste tur fra Nordkap til Give giver mig meget. Jeg oplever næsten turen mere intenst, end da jeg gik den. Og jeg kommer til at elske Jeppe mere og mere for hvert foredrag, vi holder, siger Helge Kristensen.

Foredraget hedder "En vandring for livet" og blev blandt andet brugt til en indsamling til Kræftens Bekæmpelse, ikke mindst fordi Helge Kristensen på de to første etaper og den sidste havde følgeskab af sin kræftsyge ven Jeppe Noppenau.

Jeppe Noppenau døde kort tid efter vandreturen, men Helge Rude Kristensen møder ham intenst, hver gang foredraget holdes.

Indsamlingen til Kræftens Bekæmpelse fortsætter og "Familie på Farten" opfordrer også folk til at støtte den på rejsen gennem de øde områder mellem Halifax i Newfoundland i øst og Alaska i vest.

- Vi nævner det også, når vi holder foredraget "En vandring for livet" og gør folk opmærksom på, at de kan støtte et godt formål. Så allerede inden vi er kommet af sted, er der gået 38.000 kroner ind til indsamlingen, siger Helge Rude Kristensen.

Bilen er sendt af sted. Den skal sejle over Atlanten. Anne Grethe og Helge flyver den første del af turen. De tager af sted 2. maj.

I Halifax forenes de med Toyota'en. Så venter der bare lige 50.000 kilometer, som forventes at blive tilbagelagt på seks måneder.

Men som altid med "Familie på Farten" efterfulgt af et forsigtigt: Måske.

Familie på farten igen: Kører 50.000 kilometer gennem øde landskab i en gammel Toyota

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce