Fødsel i gorillaflokken: Kipenzi cementerer rollen som førerhan

Kahla med sin unge. Hendes første unge var dødfødt, men hun er alligevel erfaren i moderrollen, da hun ofte fungerede som babysitter og legetante i sin tidligere zoo. Foto: Zootopia

Fødsel i gorillaflokken: Kipenzi cementerer rollen som førerhan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gorillaflokken i Zootopia er blevet større. Gorillaen Kahla har fået en unge, og dermed er der nu tre unger i parkens flok.

Givskud: Det var ventet med en fødsel i gorillaflokken, og ungen kom også til forventet tid.

Midt i januar fødte gorillaen Kahla en unge og gjorde dermed gorillaflokken i Zootopia lidt større.

- Nyfødte unger er altid sårbare, så vi har ladet dem få ro i anlægget og holdt godt øje med dem for at være sikre på, at ungen overlevede. Og heldigvis dier den og lader til at have det godt, siger direktør i Givskud Zoo - Zootopia, Richard Østerballe.

Det er anden gang, gorillaen Kahla får en unge. Den første var dødfødt, hvilket ikke er usædvanligt for førstegangsfødende gorillaer.

Men denne anden unge trives. Og moren passer rigtig godt på den.

- Hun holder den så tæt i sin favn og beskytter den, så det faktisk stadig ikke er lykkes os at finde ud af, hvilket køn den nyfødte unge har. Vi har en formodning om, at det kan være en han, men vi er ikke sikre, fortæller Richard Østerballe og tilføjer, at den naturligvis først får et navn, når dyrepasserne har set, hvilket køn den har.

Trives i morrollen

Selvom det er nyt for Kahla at skulle tage sig af en unge, virker hun rutineret. Det skyldes erfaring med at tage sig af andres unger.

- Kahla kommer fra en fransk zoologisk have, hvor hun ofte fungerede som en slags babysitter og legetante for nogle af de små gorillaer. Nu har hun sig helt egen unge at passe på, og vi har forventninger om, at hun vil udfylde morrollen rigtig godt, siger Richard Østerballe.

Men den seneste fødsel er der nu ni gorillaer i Givskud Zoo - Zootopia. Der er førerhannen Kipenzi, der med sit nye afkom cementerer sin rolle som flokkens ubestridte leder.

Der udover består flokken af den unge hangorilla Yeba, hunnen Mawenzi, hunnen Chuma med ungen Nuru, hunnen Minnie med ungen Ayo og altså Kahla med den nyfødte unge.

Flokken kan sammen med de øvrige dyr i Zootopia ses og besøges, når parken holder åbent i skolernes vinterferie i uge 7. Her der åbent i parken fra mandag til og med fredag, alle fem dage fra klokken 10 til 15.

Fødsel i gorillaflokken: Kipenzi cementerer rollen som førerhan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce