Folke Pedersen hædret for 60 år i Give Mandskor

En glad og stolt Folke Pedersen får her overrakt sin 60 års nål af Give Mandskors bestyrelsesformand, Peder Sandfeld. Foto Jim Hoff

Folke Pedersen hædret for 60 år i Give Mandskor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Give - Give Mandskor blev stiftet i 1933 på Diagonalkroen i Give, og dengang var Folke Pedersen såmænd ikke mere end 4 år gammel. Om han allerede i denne unge alder viste talent for sang vides ikke, men det er sikkert og vist, at Folke Pedersen blev medlem af Give Mandskor i den unge alder af 27 år tilbage i 1956. Og her har den velsyngende gentleman trofast sunget sine tenorpartier lige siden i nu 60 år.

En rekord der nok står for evigt

Det er en helt bemærkelsesværdig præstation, der kalder på både beundring og respekt; og det er samtidig sandsynligvis også en præstation der aldrig vil blive overgået i Give Mandskors historik - af andre end netop 60 årsjubilaren selv.

Udover at bidrage med partiturer som 2. tenor i mandskoret har Folke Pedersen bl.a. også været sekretær i foreningen i en årrække, og 60 års jubilaren har også fået god brug for sine kreative sider som tidligere malermester og indehaver af malerforretningen i Østergade, idet det er Folke Pedersen, der har kreeret Give Mandskors nuværende logo/emblem.

I forbindelse med generalforsamlingen blev der overrakt årsnåle til 10 af korets medlemmer, heriblandt naturligvis Folke Pedersen, der fik nålen med de 60 år overrakt af korets nuværende formand Peder Sandfeld.

Jubilaren selv holdt en fin tale til sine kammerater i mandskoret, og Folke Pedersens tale tog udgangspunkt i en tale som urmager C. K. Madsen, en af mandskorets stiftere, holdt ved en generalforsamling, hvor han fik overrakt et æresmedlemsbevis. Avisen bringer her Folke Pedersens tale:

TIK-TAK

- Det er mange år siden, at urmager C. K. MAdsen var aktiv i Give Mandskor. Som sådan var han en af én af de bærende kræfter sammen med andre, ikke mindst vores dirigent G. Nicolaisen, der havde været med til at stifte Give Mandskor i 1933. Til glæde for kormedlemmerne selv og ikke mindst for tilhørerne. Håber man! (latter og smil fra salen)

- Modsat glæde skete der en stor katastrofe i 1933, idet Hitler kom til magten og med tiden ødelagde Europa med millioner af dødsfald til følge. Vedrørende urmager C.K. MAdsen, som ved en generalforsamling fik overakt et æresmedlemsbevis, så rejste han sig og sagde følgende ord: Tik-tak! Ganske enkelt, ikke et ord mere.

- Den gang betragtede jeg det egentlig som en velanbragt joke, men ved nærmere eftertanke ligger der gode tanker bag:

TIK for en lang tid som uret har styr på. TAK for tiden der gik. Taknemmelige tanker og oplevelser i koret sammen med gode sangerbrødre og med håb om at fremtiden lykkes for Give Mandskor. Denne TIK-TAK kan jeg tilslutte mig, sluttede Folke Pedersen sin tale.

Efter de behørige klapsalve og en smuk afsyngning af korets kendingssang overgik man til den almindelige generalforsamling. Prøv at forestil jer, kære læsere, at have været med til generalforsamling 60 gange i sin forening. Den følelse kender Folke Pedersen, og det er både enestående og historisk. Nærmeste "rival" til rekorden, er forøvrigt Ove Kyed, der denne aften fik sin 30 års nål.

Følgende kormedlemmer blev hædret:

Folke Pedersen 60 år - gik ind i Give Mandskor som 27 årig.

Ole D. Kyed 30 år - gik ind i koret som 46 årig.

Arne V. Thomsen 25 år - gik i koret som 53 årig.

Kristian Boas 20 år - gik ind i koret som 58 årig.

Jens Chr. Nygaard 10 år - gik ind i koret som 52 årig.

Gert P. Nygaard 10 år - gik ind i koret som 64 årig.

Ove Nørtoft 10 år - gik ind i koret som 58 årig.

Erik V. Nielsen 5 år - gik ind i koret som 61 årig.

Niels Jørgen Hansen 5 år - gik ind i koret som 65 årig

Knud L. Hansen 5 år - gik ind i koret som 65 årig.Der var års nåle til 10 medlemmer af koret. Her et eksllkusivt udpluk af de 8 af modtagerne. 2 af medlemmerne kunne ikke være til stede denne aften. Foto Jim Hoff
Der var års nåle til 10 medlemmer af koret. Her et eksllkusivt udpluk af de 8 af modtagerne. 2 af medlemmerne kunne ikke være til stede denne aften. Foto Jim Hoff

Folke Pedersen hædret for 60 år i Give Mandskor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce