Forrygende snevejr i sommervarmen

Birgit Løkke, Ida Bach Jensen og Vigga Bro gav publikum en fantastisk oplevelse ved Vesterlund Give Teaterforenings "urpremiere" onsdag aften. PR-foto

Forrygende snevejr i sommervarmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuespilleren Vigga Bro og musikerne Ida Bach Jensen og Birgit Løkke gav en sjov og tankevækkende forestilling i Huset.

Give: Vesterlund Give Teaterforening er kommet godt fra start.

Onsdag aften havde foreningen sin første forestilling i Huset. Her havde godt 80 tilskuere fundet deres pladser, da de tre aktører entrede scenen.

Først de to musikere, der med kontrabas og slagtøj skabte et spændende lydunivers til Vigga Bros fortællinger. Hun kom ind iført sælskindsjakke og varme støvler, for hun skulle en tur til Grønland. Det var de eneste rekvisitter i forestillingen.

Vigga Bro tog tilskuerne med på en rejse, der måske nok gik til Grønland, men nærmere var en rejse til barndommens land. Hun har selv skrevet forestillingen så meget af det er oplevet, men set gennem erindringens og glemslens slør.

Hun er spinkel af statur, men havde ingen problemer med at fylde scenen ud. Hun formåede at holde publikum fanget, mens den ene historie afløste den anden. Noget var minder fra barndommen tilsat voksenlivets efterrationaliseringer, andet var store mytiske fortællinger.

De fleste af dem udspilledes på Grønland, som Vigga Bro kun har besøgt i fantasien.

Grønland er de store vidder og den hvide sne. Det er Knud Rasmussen, hendes første fantasikæreste. Men Grønland er også den store stilhed.

- Hvordan spiller man stilheden, spurgte Vigga Bro på et tidspunkt Birgit Løkke, der spillede på slagtøj.

Hendes svar er en masse slag på trommer, bækkener og andre instrumenter og så pludselig intet. Kun stilhed.

Af fortællingerne står den om drengen, der blev mobbet af en større knægt stærkest. Drengen flygtede ud i ødemarken, mødte en venlig mand og blev en stor fanger. Men på bedste Kain og Abel vis mødtes de to igen. I første omgang reddede han sin plageånd, men da denne efter at være kommet til hægterne fortsatte mobberiet, slog han ham ihjel.

Det skal naturligvis hævnes og hævnen skal hævnes. Sådan blev krigen opfundet.

Vesterlund Give Teaterforening har sin næste forestilling 2. november. Er man interesseret i at få foreningens nyhedsbrev kan man skrive til charlotte.wangel@mvb.net.

Forrygende snevejr i sommervarmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce