Fra Vonge til Tanzania: Sebastian helt til tops i Afrika

Sebastian Therkildsen laver bakketræning med fuldt oppakket rygsæk på de stejle trapper inde i Vejle. Privatfoto

Fra Vonge til Tanzania: Sebastian helt til tops i Afrika

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det handler om personlige udfordringer og om at støtte velgørende formål, når Sebastian Therkildsen fra Vonge den 13. september sætter kursen mod toppen af Afrikas højeste bjerg

VONGE/TANZANIA: Der er på mange måder langt fra det flade Vonge til bjergrige Tanzania og Mont Kilimanjaro. Og så måske alligevel ikke, for i starten af september får de to destinationer i hvert fald mindst én fællesnævner: Sebastian Therkildsen.

Den 28-årige sælger fra Bestsellers Name It i Brande har via projektet Climb For Charity nemlig sat sig for sammen med 39 andre danskere, heriblandt Rikke Hørlykke og Peter Falktoft, at bestige det knap 6 kilometer høje Kilimanjaro. Men hvorfor nu det? Hvorfor ikke bare løbe en tur op og ned i bakkerne i Tinnet Krat sammen med fodboldgutterne i Øster Nykirke IF?

-Jeg har altid været eventyrlysten lidt ud over det sædvanlige, og jeg kan også rigtig godt lide at give mig selv nogle store udfordringer, hvor man bliver presset til det yderste rent fysisk og mentalt. Jeg har i flere år haft lyst til at bestige et af de store verdensbjerge, og da jeg faldt over Climb For Charity-konceptet, hvor man både bestiger et bjerg og støtter et velgørende formål, var jeg ikke i tvivl om, at det var Kilimanjaro, der skulle besejres, forklarer Sebastian Therkildsen.

Da jeg faldt over Climb For Charity-konceptet, hvor man både bestiger et bjerg og støtter et velgørende formål, var jeg ikke i tvivl om, at det var Kilimanjaro, der skulle besejres
Sebastian Therkildsen
Det er en hård tørn at komme op af de mange trapper, men det er en nødvendig øvelse for at blive klædt fysisk godt på til udfordringerne på Kilimanjaro. Privatfoto
Det er en hård tørn at komme op af de mange trapper, men det er en nødvendig øvelse for at blive klædt fysisk godt på til udfordringerne på Kilimanjaro. Privatfoto

Skal finde formen og sponsorer

Derfor er der pt. to større omdrejningspunkter i Sebastians liv: Dels skal han i god fysisk form, og dels skal han ud og skaffe både højdemetersponsorer og firmasponsorer. Den første del ordner Sebastian sammen med 3 træningskammerater fra Vejle, der skal med på turen.

-Vi laver højdetræning/trappetræning ca. hver anden uge i Vejle, og derudover løber jeg selv en del ture og får også lavet noget styrketræning. Det eneste jeg ikke kan træne, er dét at bevæge sig i tynd og iltfattig luft oppe i højder over de godt 3 kilometer. Og det er da også her, jeg har mine største bekymringer i forhold til ikke at kunne nå toppen, siger Sebastian.

Sender penge fra Afrikas top til Legehelte på danske hospitaler

Den anden del, sponsoraterne, har Sebastian også fået godt gang i. I skrivende stund har 17 personer meldt sig som højdemetersponsorer ligesom en 3-4 firmaer har givet tilsagn om at støtte Sebastian med et beløb.

-Jeg stopper naturligvis ikke her. Jeg bliver ved med at informere om mit projekt og søger aktivt flere sponsorer - både på firmadelen og højdesponsordelen. Mit mål, ud over at nå toppen, er mht. indsamlingssummen at slå de andre på turen, for man er vel sportsmand, lyder det fra Sebastian med et skævt smil og et kækt vip med kasketten.

Den sum, som de 40 velgørende Kilimanjarobestigere formår at samle sammen, går til af Børneulykkefondens helt nye projekter, Legeheltene. Et projekt der er pænt meget i familie med Hospitalsklovnene, og som går ud på gennem leg og bevægelse at styrke motorikken blsndt indlagte børn.

-Det giver rigtig god mening for mig at støtte Legeheltene, for jeg arbejder jo til daglig i en børnetøjsvirksomhed. Dermed er der en rigtig god sammenhængseffekt mellem mit arbejde og det at klatre 5.895 meter direkte op i den Afrikanske himmel med velgørende formål for øje, konstaterer den 28-årige Vongeknægt.

Belønning: Fire dage på Zanzibar

Turen til det eksotiske Afrika skal Sebastian Therkildsen selv betale. Inkluderet i prisen er forplejning på Kilimanjaro samt 4 eventyrlige feriedage på Zanzibar efter de anstrengende op- og nedture på Afrikas højeste bjerg. -Alt i alt render det vel op i godt og vel 25.000 kroner, inden jeg hjemme i Vonge igen - men det er altså et eventyr af de helt store, jeg skal ud på. Og det er jo en kæmpestor motivationsfaktor at have med i rygsækken på vej op ad bjerget at vide, at der vanker fire fantastiske dage på Zanzibar bagefter. Så skal man nok nå toppen, uanset hvor tunge ben man får, og uanset hvor tynd luften måtte blive på den sidste del af opstigningen, mener Sebastian med to stålsatte knyttede næver foran brystet.

6 dages optur

Opstigningen forventes at tage 6 dage og det der starter i godt 25 graders varme kan sagtens med iberegnet chillfaktor sagtens ende ud i minus 25 grader. Det er et pludseligt klima- og temperaturskifte, man nok skal være gift for at have oplevet, fristes man til at sige. Naturligvis sagt af skribenten med glimt i øjet for netop ikke at blive ramt af de omtalte klimaforandringer.

Skulle du have lyst til at blive højdesponsor for Sebastians velgørende bjergbestigning på Kilimajaro, skal du gå ind på www.hojdemetersponsor.climbforcharity.dk/deltager/kilimanjaro.

Her finder du Sebastian Therkildsen, og så kan du sponsorere lige fra 5 øre til 2 kr. pr. højdemeter. Det er der pt. 17 personer, venner, bekendte og familie samt folk fra Sebastians netværk, der har gjort - og der er bestemt plads til flere.

Fra Vonge til Tanzania: Sebastian helt til tops i Afrika

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce