Fra i aften kan du stille skarpt og øve dit pletskud

Blandt sidste års vindere var det stærke kvindehold ?Anne Maries Piger? bestående af fra venstre: Birgit Marquard (der også vandt den individuelle titel hos damerne), Ulla Rasmussen og Camilla Nielsen. Arkivfoto

Fra i aften kan du stille skarpt og øve dit pletskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ullerup Skytteforening er ved at gøre klar til årets store konkurrence: firmaskydning. Fra i aften kan der trænes på banerne under Firkløverskolens Ikærafdeling.

Give: Selvfølgelig kan man undskyldningen: "Det er første gang, jeg prøver", når Ullerup Skytteforening fredag 8. marts afvikler den store firmaskydning.

Men der er faktisk fire muligheder for ikke at møde op til konkurrencen som helt uprøvet skytte. Den første mulighed finder sted i aften, torsdag 21. februar.

Mellem klokken 18.30 og 20 kan man formedelst et nærmest symbolsk beløb prøve at skyde en prøveserie eller to. Det koster 25 kroner for en serie på 20 skud og man kommer helt ubevæbnet. Ullerup Skytteforening stiller geværerne og også instruktører til rådighed.

Det gør de også på følgende dage: Torsdag 28. februar, mandag 4. marts og igen onsdag 6. marts.

Har man lyst til at gøre øveaftnerne lidt mere spændende, kan man også afprøve sine evner i en "Festskydning". Rækker evnerne til en sejr her, kan man vinde en flaske snaps. Det koster ti kroner at deltage i festskydningen.

Man behøver derfor ikke møde helt uforberedt op til det store stævne 8. marts.

Firmaskydning
Arrangør: Ullerup Skytteforening.Sted: I kælderen under Firkløverskolens Ikærafdeling.

Hvornår: Fredag 8. marts klokken 18.30.

Øveaftner: Torsdag 21. og 28. februar, mandag 4. marts og onsdag 6. marts, alle dage mellem 18.30 og 20.

Krav: Hold skal bestå af tre skytter. Enten rent kvindehold eller herre/mix hold.

Pris: Deltagelse i selve stævnet koster 250 kroner. Derudover koster det 25 kroner pr serie a' 20 skud.

Ullerup Skytteforening stiller såvel geværer som instruktører til rådighed.

Sjove navne

Selve konkurrencen hedder "Firmaskydning". Men det er ikke et krav, at man kommer fra det samme firma. Det startede som konkurrence mellem grupper af kolleger fra egnens virksomheder, men i dag kan man deltage som hold uden at have den samme arbejdsplads.

Man kan komme som en kortklub, som naboer på en gade eller som alt muligt andet. Men selvfølgelig kan man også stille op som et firmahold.

- Man skal bare være tre personer på hvert hold, og man kan tilmelde sig enten ved at møde op på skydebanen ved en træningsaften eller man kan ringe til mig på telefon 5141 0416, fortæller Eva Jørgensen.

Hun deltager selv på holdet "Kun For Sjov". Det gør hun sammen med Anders og Tove Secher.

"Kun for sjov" er ikke det eneste lidt spøjse navn på hold, der deltager i firmaskydningen. Blandt sidste års vindere finder man "Mødregruppen Far", "Malkepigerne", "Anne Maries piger" og det måske realistiske, men ikke særligt ambitiøse "Sidstepladsen".

"Mødregruppen Far" har dog også et hold i kvinderækken. Det hedder sjovt nok "Mødregruppen Mor".

Nem sport

Der bliver skudt i to rækker: En række for rene pigehold og én for mix/herrehold. Alle kan deltage, man skal blot huske at medbringe legitimation i form af sygesikringsbevis eller kørekort, når man tilmelder sig.

- Jeg vil da opfordre til, at man samler sine venner, kolleger eller naboer og laver et hold til firmaskydning. Det er rigtig sjovt at være med, og ud over at vinde den meget populære håneret, kan man da også vinde vandrepokaler og fine individuelle præmier, der er sat på højkant af vores altid velvillige lokale forretninger og firmaer, siger Eva Jørgensen.

Skydning er ikke en fysisk krævende sport. Det er heller ikke nogen vanskelig sport. For eksempel er det ikke svært at ramme midten på en skydeskive. Men det er svært at gøre det hver gang. Skal det lykkes, kræver det, at man både kan holde fokus, koncentration og ro i både krop og sjæl.

- På den måde kan skydning hjælpe folk til at få koblet fra i en travl hverdag. Man er nødt til at lægge iPad og mobilen væk, siger Eva Jørgensen.

Fra i aften kan du stille skarpt og øve dit pletskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce