Genbrugspladsen flyttes i nattens mulm og mørke

Genbrugspladsen skal renoveres, så natten mellem søndag og mandag flytter de ansatte containere og andet grej over på en midlertidig genbrugsplads lige ved siden. Illustration: Affald Genbrug

Genbrugspladsen flyttes i nattens mulm og mørke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Renoveringen af genbrugspladsen på Dyrskuevej går i gang i næste. Det kræver af den nuværende plads ryddes og alle containere flyttes.

Give: Der er ingen grund til at blive opskræmt over larm og underligt lys natten mellem søndag og mandag.

Det er ikke små grønne mænd fra Mars eller UFOer en fjern galakse, der lander og rumsterer på Dyrskuevej. Det er såmænd blot kommunens folk, der går i gang med de indledende manøvrer til en fuldstændig renovering af genbrugspladsen.

Et par uger efter byrådets godkendelse af planerne for de kommunale genbrugspladser går arbejdet med at renovere og opgradere genbrugspladsen i Give som den første. Planerne har været undervejs et stykke tid, så alt det forberedende arbejde er gjort og på plads.

Nu mangler blot den praktiske gennemførelse. Den del er blevet lidt mere omfattende end oprindelig planlagt. Blandt andet viste det sig, at den nuværende plads er på gyngende grund.

I forbindelse med planlægningen blev der foretaget jordbundsundersøgelser på pladsen, der tidligere har været brugt blandt andet som fyldplads. Undersøgelserne viste, at jorden under genbrugspladsen er blød og der nogle steder er sket sætninger.

Den midlertidige genbrugsplads får de samme åbningstider som den nuværende plads. Der skulle således ikke kunne opstå gener for brugerne af genbrugspladsen.
Affald genbrug

Et halvt år

Derfor skal der foretages en bundsikring af pladsen. Men det kræver, at pladsen bliver ryddet totalt.

Men da man ikke vil genere byens borgere mere end højst nødvendigt, er der ved at blive etableret en midlertidig genbrugsplads lige ved siden af den nuværende. Her vil man kunne aflevere sit affald, mens renoveringen står på. Alternativet havde været en køretur til Vejle eller en af kommunens øvrige genbrugspladser.

Den midlertidige genbrugsplads bliver opbygget nogenlunde som den nuværende. Der vil være tydelig skiltning, så man kan finde rundt.

Arbejdet med at renovere genbrugspladsen er sat til at vare et lille halvt års tid. Den samlede pris er på 18 millioner kroner, men så vil man også kunne læsse sit affald af i tørvejr. Og genbrugspladsen vil blive indrettet, så affaldet kan smides direkte ned i containerne uden man skal bruge en af de mange metaltrapper, der findes på pladsen i dag.

Pladsen vil kunne tages i brug igen i juli.

Genbrugspladsen flyttes i nattens mulm og mørke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce