Give Cykelklub lancerer nyt elitehold med lokale ryttere

Team Give Elementer powered by Storck består af fra venstre: Christian Guttesen, Thomas Gjødsbøl, Kristian Danielsen, Heino Skovbjerg, Anders Bruun og Mads Mandrup. Foto Jim E. Hoff

Give Cykelklub lancerer nyt elitehold med lokale ryttere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det handler om personlig udvikling i trygge socialt fungerede rammer og jagten på ambitiøse sportslige målsætninger, når seks lokale cykelryttere tørner ud til deres første licensløb som "Team Give Elementer powered by Storck".

GIVE: Det var de velegnede lokaler hos AT Biler i Give, der lagde lokaler til, da Give Cykelklub fredag 9. marts holdt pressemøde i forbindelse med lanceringen af klubbens nye elitehold, "Team Give Elementer powered by Storck".

Her præsenterede klubben i skikkelse af Jan Sandholm og Carsten Lund Thomsen, der henholdsvis er formand og næstformand i ungdomsudvalgets licensudvalg, det nye holds trænere, de seks ryttere samt selve konceptet bag det nye særdeles spændende tiltag.

I kraft af klubbens dygtige ungdomsarbejde gennem de sidste år har Give Cykelklub fostret en del unge talenter. De er omkring junioralderen søgt ud til eliteklubberne i større byer.

Det er dog langtfra alle af disse ryttere, der har haft gode personlige og sportslige oplevelser ud af dette skifte. Ikke mindst fordi de store klubber ikke i samme grad som i Give Cykelklub også har en social dimension både på det træningsmæssige og på det personlige plan.

Vi synes alle, at det er godt og motiverende at arbejde med disse ryttere. De er ambitiøse og nogle gode fyre at være sammen med, og vi er bare så glade for, at de nu er "hjemme igen" her i Give Cykelklub.
Jan Sandholm og Carsten Lund Thomsen, Give Cykelklub

Ryttere i et sportsligt og personligt vakuum

-Vi oplevede hen over 2017, at vi kunne se en stor håndfuld af vores dygtige og ambitiøse ryttere befinde sig i et vakuum både sportsligt og personligt. De ville faktisk rigtig meget cykelsporten, men rent klubmæssigt og ikke mindst socialt var det ikke, hvad de havde drømt om, fortæller Sandholm og Thomsen.

Rytterne stod lidt stille i deres udvikling. Derfor var de lydhøre for et tilbud om at vende tilbage til Give for at køre på et stærkt besat licenshold med store ambitioner om at vinde en masse cykelløb.

Holdet får tilknyttet tre trænere med erfarne og kompetente Thomas Bundgaard som cheftræner. Bundgaard er specialist i både bike-fit og bodyfit, og han arbejder også som personlig coach for kendte cykelryttere som eksempelvis Michael Valgren.

Det bliver de to lokale ildsjæle og mangeårige tovholdere i cykelklubbens ungdomsafdeling, Kim Thomsen og Robert Due Kvistgaard, der i det daglige skal udføre Bundgaards træningsoplæg i praksis.

Skal være mentorer for klubbens unge ryttere

- Vi kan med Give Elementfabrik som hovedsponsor samt via gode lokale sponsorers velvilje sørge for, at dette projekt er økonomisk selvbærende. Eliterytterne får ikke noget for at køre på holdet, men vi tilbyder dem gode træningsfacliteter og fine rammer, så de får mulighed for at udvikle sig, siger Jan Sandholm.

Rytterne forpligter sig til at være mentorer for klubbens helt unge ryttere. De skal ud over at køre licensløb også deltage i en række lokale løb også deltage i en række fællestræninger.

- De vil på den måde blive positive rollemodeller for især vores helt unge ryttere i klubben, og i og med vi nu har et elitehold i seniorrækken, kan vi forhåbentlig også bedre holde på vores egne unge talenter i fremtiden, siger Carsten Lund Thomsen.

Som optakt til sæsonen har holdet været på en træningstur til Calpe i Sydspanien, og man har også været samlet til tre fællestræninger. Lige nu kører de seks ryttere i B- og C-rækken med klare ambitioner om at rykke op i A-rækken.

Give Cykelklub lancerer nyt elitehold med lokale ryttere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce