Hvad mener DU om ensretnings- og parkeringstiltaget i Give midtby?

I 2020 skal bymidten i Give renoveres. For at indsamle viden før renoveringen er der i 2018 lavet forsøg med ensretning og parkering i midtbyen. Til Black inviteres borgere og handlende med til at evaluere forsøget. Det sker fra kl. 20-22 på en stand på Torvet. FOTO: Jim Hoff

Hvad mener DU om ensretnings- og parkeringstiltaget i Give midtby?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til Black Friday er Vejle Kommune på plads med evaluering af forsøg med ensretning og parkering i Give midtby

GIVE: I 2020 skal bymidten i Give renoveres. For at indsamle viden før renoveringen er der i 2018 lavet forsøg med ensretning og parkering i midtbyen. Til Black inviteres borgere og handlende med til at evaluere forsøget. Det sker fra kl. 20-22 på en stand på Torvet.

Vejle Byråd ønsker at skabe gode rammer for handlen og bylivet i Give. Et levende torv og gader med plads til udeservering, vareudstilling, leg, ophold, kunst, træer, flot belysning, smukke belægninger, godt trafikflow og nem parkering er blot nogle af de mange ønsker, der er til bymidten i Give, og som kan være med til at styrke handlen og bylivet i Give.

Byrådet har derfor afsat 4 mio. kr. i 2020 til at igangsætte en renovering af midtbyen.

De nye p-båse i Østergade er end el af forsøgsordningen. Foto: Jim Hoff
De nye p-båse i Østergade er end el af forsøgsordningen. Foto: Jim Hoff

Forsøg med ensretning og parkeringsbåse

Inden der i 2019 skal udarbejdes et endeligt projektforslag for renoveringen af midtbyen, har Vejle Kommune i samarbejde med Give Udviklingsråd og Give Handel & Erhverv ønsket at afprøve, om markering af parkeringspladser og ensretning kan skabe en bedre trafikafvikling samt mere plads til aktiviteter, udeservering, vareudstilling og parkering i midtbyen.

I februar blev der igangsat et forsøg med ensretning af gaderne Østergade, Torvegade og Torvet samt indførsel af bedre markerede parkeringsbåse.

I juni blev det besluttet at forlænge forsøgsperioden med nogle ændringer. Bl.a. blev det igen muligt at køre i begge retninger på Torvet. Cyklister fik mulighed for at køre imod ensretningen i både Vestergade, Østergade og Torvegade. Og zoneparkeringen i midtbyen blev ændret fra 1 times parkering til 2 timer.

Kom med din mening til Give by Night

Undervejs har de tre parter fulgt forsøget tæt - bl.a. med en midtvejsevaluering og trafiktællinger. Forsøgsperioden udløber ved udgangen af 2018. Derfor igangsættes nu en slutevaluering af forsøget.

Det kommer i første omgang til at foregå via en stand til Give by Night. Her kan man som handlende eller borger i Give mellem kl. 20-22 lægge sin vej forbi torvet, og komme med sin mening om forsøget.

- Vi håber, at rigtig mange vil benytte lejligheden til at kigge forbi i løbet af aftenen, og fortælle os om deres oplevelser med forsøget, udtaler Camilla Jørgensen, Vejle Kommune.

- Borgernes og de handlendes oplevelse af forsøget med ensretning og parkering har stor betydning for, hvordan vi arbejder videre med de fremtidige planer, så det er vigtigt, at vi hører om både de gode og dårlige erfaringer, tilføjer hun.

Inden udgangen af 2018 laves også en slutevaluering med butikker og ejendomsejere i området.

Er man forhindret i at komme forbi standen på torvet i forbindelse med Give by Night, hører Vejle Kommune også gerne om både gode og dårlige erfaringer med parkeringen og ensretningen, på mailadressen: AnlaegInfrastruktur@vejle.dk

Hvad mener DU om ensretnings- og parkeringstiltaget i Give midtby?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce