Hvorfor har personalet ikke tid til en kop kaffe?

Alle ved, hvordan en politiker ser ud forfra. Så her er to nakker og fokus på de mennesker, almindelige politikere ikke møder til hverdag. Foto: Børge Larsen

Hvorfor har personalet ikke tid til en kop kaffe?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det beskyttede værksted Vestcenter Labora afviklede torsdag et meget velbesøgt valgmøde. Brugerne satte ord på konsekvenserne af nedskæringer og stillede meget konkrete spørgsmål.

Give: Hvorfor skal personalet fare sådan rundt? Hvorfor har de ikke tid til at sætte sig ned og drikke en kop kaffe og snakke med os?

Det var et af de problemer, som kom frem under torsdagens valgmøde på det beskyttede værksted Vestcenter Labora i Torvegade torsdag formiddag. Her var et panel på fire inviteret til at diskutere kommunalpolitik med Vestcentrets brugere.

Ikke uventet fik Britta Bitsch (SF), Gerda Jørgensen (V), Henning Dam (S) og Karl Erik Lund (DF) mange spørgsmål om den hverdag, som brugerne lever i, men som sjældent kommer til politikernes kendskab.

- Politikerne siger, at der ikke er foretaget besparelser, konstaterede formanden for Udviklingshæmmedes Landsforbund i Vejle Leif Madsen.

Det var en udlægning, som paneldeltagerne ikke kunne nikke genkendende til:

- Det kan godt være, der ikke er sparet i kroner og ører. Men der er heller ikke taget højde for, at der er kommet flere brugere, hvorfor der nødvendigvis er mindre til den enkelte, sagde blandt andet Britta Bitsch. 

Der er skåret ind til benet. Jeg har en "hjemmehos'er". Det har jeg haft i seks år. Men der er ikke længere tid til mig. Nu har hun tre- fem gange så mange, hun er skal passe. Jeg er "en af de gode" så jeg skal nok klare mig. Men hvad med alle andre?
 
Det kan være lidt underligt at stå i en stemmeboks første gang. Derfor var der til valgmødet på Labora stillet en stemmeboks op. Her får Hanne Frøkjær Faubech hjælp af lederen af Labora Trine Rasmussen. Foto: Børge Larsen
Det kan være lidt underligt at stå i en stemmeboks første gang. Derfor var der til valgmødet på Labora stillet en stemmeboks op. Her får Hanne Frøkjær Faubech hjælp af lederen af Labora Trine Rasmussen. Foto: Børge Larsen

På hjemmebane

Heller ikke Henning Dam kunne genkende billedet af, at der ikke er blevet skåret ned. Hans datter har været blandt brugerne i mange år.

- Jeg kan jo konstatere, at der er blevet stadigt færre ressourcer. Blandt andet er Klub 80, hvor brugere af Labora og mennesker fra bofællesskaberne kunne mødes hver anden onsdag, blevet lukket. Og muligheden for at tilberede og spise sin frokost her er skåret helt væk, sagde han blandt andet.

Netop de to punkter gik igen i mange af brugernes spørgsmål og kommentarer. De savner især mulighederne for at dyrke idræt. Nogle af dem har brugt et tilbud i Uldum, men det er også væk.

- Man tænker slet ikke de handicappede ind i fritidstilbuddene. Det viser sig også ved det projekt i Gauerslund, som kommunen pumper millioner af kroner ind i - "Idræt for alle" hedder det. Men "alle" omfatter ikke de handicappede, sagde Kirsten Marie Sørensen, der er formand for Landsforeningen Evnesvages Vel i Vejle. 

Vi har en opgave

Gerda Jørgensen kunne som formand for Give GIF huske, at samarbejdet med Labora og bofællesskaberne om idræt var ophørt. Det skyldtes også, at der ikke længere kunne sendes personale med til idrætstimerne i det, der dengang hed Klub 82.

- Der er noget med bevillinger, vi politikere skal have set på. Der er noget, vi skal have set på fra Give GIF sammen med LEV og ULF. Men der er også grænser for, hvor meget de frivillige i for eksempel idrætsforeningerne kan klare, sagde Gerda Jørgensen (V).

Også Karl Erik Lund (DF) gik ind for, at der skal lettes lidt på låget til kommunens pengekiste. Som de andre paneldeltagere talte han for, at der skal flere varme hænder ind ikke blot på Labora, men i hele den kommunale sektor.

- Og vi skal have flere bofællesskaber til Give. Det var der planer om på Søndermarken. Men nu har Vejle Kommune solgt arealet som seks parcelhusgrunde, sagde han.

 

Hvorfor har personalet ikke tid til en kop kaffe?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce