Midtbyen fryses ned til de tredje isfestival

Susanne Ahrenkiel har været med på de første isskulpturfestivaler og hun er der også i år. Hun arbejder også med farver, så hendes skulpturer "blomstrer" i mane farver. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Midtbyen fryses ned til de tredje isfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skulpturbyen, udviklingsrådet og Give Handel & Erhverv står lørdag 15. december sammen om et stort arrangement med masser muligheder for kreative sjæle. Og med masser af muligheder for at sikre sig en ekstra gave til at lægge under træet derhjemme.

Give: Hvis tredje gang er lykkens gang, er der vist ingen ende på på, hvor godt næste lørdags arrangement i midtbyen bliver.

For det er tredje gang, der nu arrangeres en iskold skulpturfestival med is som det gennemgående tema. De to første var gedigne succeser, både på den folkelige, den festlige og den kunstneriske måde.

Siden starten i 2016 er arrangementet bare blevet større og større. Ikke blot er der kommet flere kunstnere, der arbejder med mejsler, ishakkere og/eller motorsav og andet velegnet værktøj.

I 2016 var der fem kunstnere i gang i midtbyen. I 2017 var der syv. Lørdag 15. december kommer der 10 kunstnere for at forvandle specialfremstillede isblokke til kunstværker med relativ kort levetid.

Ikke blot er kunstværkernes levetid kort. De er i sagens natur heller ikke stabile, hvis temperaturen overstiger frysepunktet. De bliver ved med at ændre sig, efter kunstnerne har sat deres sidste præg på værkerne.

- Isblokkene lever deres eget liv, siger Søren Cip fra Stepping ved Christiansfeld.

Isskulpturfestival 2019
Finder sted lørdag 15. december klokken 11 til 15.

Der deltager i år 10 kunstnere:

Søren Cip Nielsen

Allan Bo Jensen

Anna Kristjana Johannsdottir

Dagmar Grau Møller

Henrik Woodpek Sigensgaard

Line Ringtved Thordarsson

Morten Grau Møller

Susanne Ahrenkiel

Svend Kindt Larsen

Søren Lyngbye
Søren Cip Nielsen har været fascineret af isen og de muligheder, den byder på, siden sidst i 1980'erne. Han startede i 1988 det, der i dag hedder
Søren Cip Nielsen har været fascineret af isen og de muligheder, den byder på, siden sidst i 1980'erne. Han startede i 1988 det, der i dag hedder "Ice Team". Arkivfoto: JV

Naturis dur ikke

Han er ikke blot med som kunstner. Det er også ham, der leverer isblokkene til det store arrangement.

Hvis isen skal bruges til skulpturer, kan man ikke blot fryse vand ned til en blok. Så vil blokken slå revner, når der arbejdes med isen. Blokkene skal fremstilles på specielle maskiner.

Søren Cip anskaffede sig sin første isblokmaskine i 2007. Den kan producere isblokke på 100 x 50 x 25 centimeter. Den er siden blevet suppleret med yderligere maskiner, som kan producere isblokke, der er fire gange større end den oprindelige maskine.

Han har arbejdet seriøst med is siden sidst i 1980'erne. For eksempel lavede han en isskulptur på Nytorv en varm majdag i 2008, hvor der var fernisering på den nye udstilling i Skulpturbyen. Han var også med, da TV2 var "på tour" og sendte fra Torvet.

- Isen er egentlig mere en slags processkulptur end en egentlig skulptur. Hvis man overværer arbejdet med at fremstille en isskulptur, svarer det til at overvære en koncert, siger Søren Cip Nielsen.

Det er også ham, der står for "Ice for Kids", hvor børn kan lave deres egen isskulptur. De mindste skal dog følges med en voksen.

Mange aktiviteter

Som sagt er der ti kunstnere med i år. Men arrangørerne har sørget for, at der bliver meget andet at se på.

Der er for eksempel et specialarrangement med virtual reality. Her kan man opleve den fagre nye elektroniske verden. Det foregår i Give Centret.

Er man mere til aktiviteter fra den verden, vi kender her og nu, er der gode muligheder på Torvet. Her sørger Give FDF for gløgg og lejrbål.

Give-Egnens Rytterforening er der også og serverer en lille ridetur på heste med alenlang tålmodighed. Rundt i hele midtbyen sørger "New Orleans Swingband" for musik i gaderne.

Byens butikker, der er med til at arrangere den kolde festival, har også sørget for, at der er tilbud, tilskuerne kan lune sig på.

De har også sørget for en konkurrencen om et gavekort til Give Handel & Erhverv.

Ikke nok med det. De lover også snevejr på Torvet.

Midtbyen fryses ned til de tredje isfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce