Museums-venner holdt generalforsamling: Formanden var skiftet ud i sidste øjeblik

Museumsleder Ilse Bellamy er måske på vej væk fra Give-Egnens Museum. I hvert fald skal der ansættes en ny museumsfaglig leder og administrativt personale. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Museums-venner holdt generalforsamling: Formanden var skiftet ud i sidste øjeblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand Anne Reuther har overladt tøjlerne til Kaj Aagaard - hun er i gang med en krævende uddannelse på arbejdet - men fortsætter i bestyrelsen for museumsforeningen. Her blev der valgt to ny medlemmer ind på generalforsamlingen.

Give: Optimismen fejler tilsyneladende intet hos hverken ledelsen eller bestyrelsen for Give-Egnens Museum.

Godt nok er museet udfordret, men det har det sådan set altid været, er den gennemgående holdning. Og tilsyneladende deler medlemmerne i Give-Egnens Museumsforening den administrative og folkevalgte ledelses syn på fremtiden.

På en hurtig overstået generalforsamling tirsdag aften i museets Velkomsthal blev der ikke stillet et eneste spørgsmål, hverken til bestyrelsens beretning, til regnskabet eller til budgettet og handleplan. Tavsheden blev af aftenens dirigent Jens Erik Svane taget som et udtryk for godkendelse af de forskellige beretninger.

Dermed kunne generalsamlingen overstås på en god times tid. Der var ellers nok at undre sig over.

For eksempel, hvorfor det var Kaj Aagaard, der bød velkommen som formand.

- Anne Reuther har ønsket at træde tilbage som formand, og derfor har jeg indvilget i at overtage posten frem til generalforsamlingen, forklarede Kaj Aagaard fra talerstolen.

Den nye bestyrelse
Efter generalforsamlingen tirsdag aften i Give-Egnens Museumsforening har bestyrelsen konstitueret sig.

René G. Nielsen, formand

Brian Nielsen, næstformand

Børge Toft, 3. mand i forretningsudvalget

Kaj Aagaard

Anne Reuther

Hanne Thomsen,

Peter Kurth Jensen

Mikael L. Hansen

Richard Østerballe

Nelly Christensen

Birgitte Vind

Gerda Jørgensen
Anne Reuther er inden for de sidste par uger trådt tilbage som formand for Give-Egnens Museumsforening. Ifølge beretningen på grund af arbejdspres.
Anne Reuther er inden for de sidste par uger trådt tilbage som formand for Give-Egnens Museumsforening. Ifølge beretningen på grund af arbejdspres.

Under uddannelse

Det er en tidskrævende diplomuddannelse, hun er i gang med på sit arbejde, der har fået hende til at trække stikket, forklarede hun på tomandshånd.

Men generalforsamlingen spurgte ikke om årsagen og fik følgelig ikke noget svar. Det må ellers have været en nyhed for forsamlingen, for det omdelte regnskab er underskrevet af formand Anne Reuther 10. april.

Der blev heller ikke spurgt nærmere til den kvalitetsundersøgelse, som museet har været udtaget til af Kulturstyrelsen. Styrelsen var på besøg på Donneruplundvej 11. september 2018, hvor museet blev gået efter i sømmene og i magasinerne.

Rapporten fra besøget blev udleveret 18. januar 2019.

- Rapportens anbefalinger indeholder nogle kritiske punkter på samlingsgennemgang, forskning og på visse dele af formidlingen. På anbefalingerne i rapporten skal der udarbejdes en handlingsplan. Denne handlingsplan er sendt til Slots- og Kulturstyrelsen 27. april, lød det i Kaj Aagaard beretning.

Her sagde han også, at museet vil handle på anbefalingerne, men vil fastholde museets DNA.

Ny leder?

Generalforsamlingen studsede heller ikke over følgende ellers opsigtsvækkende nyhed i bestyrelsens beretning:

- Arbejdet med handleplanen og gennemførelsen af samme vil have højeste prioritet. Efter ønske fra Ilse Bellamy foretages herudover i 2019 en omstrukturering med ansættelse af ny museumsfaglig leder og administrativt personale, lød det fra Kaj Aagaard.

Da Ilse Bellamy i dag er ansat som museumsleder, kan formuleringen i beretningen kun tages som et udtryk for, at det skal hun ikke fortsætte med at være. Hun blev ansat i begyndelsen af 2016 som sekretariatsleder med ansvar for det administrative. Samtidig blev Harriet Hansen ansat som museumsleder.

Godt et år senere blev Harriet Hansen ansat som museumsinspektør, mens Ilse Bellamy blev museumsleder. Harriet Hansen gik på pension i april 2018. Der har siden været korttidsansat to forskellige i stillingen, fremgik det af beretningen.

Om Ilse Bellamy reelt er på vej væk, har det ikke været muligt at få en kommentar til.

Og generalforsamlingen spurgte ikke.

Den valgte i stedet de to kandidater, der var til de to ledige poster i bestyrelsen. Den ene var blevet ledige efter Ulrik Lehrmann, der er lektor ved SDU, men ikke længere kunne få sin arbejdsplads opbakning til at sidde i bestyrelsen for GEM. Den anden var ledig efter Jørgen Hougaard, der ikke ønskede genvalg.

I stedet valgtes René Nielsen og Peter Kurth Jensen. Bestyrelsen har efter generalforsamlingen konstitueret sig med René Nielsen som formand, Brian Nielsen som næstformand og Børge Toft som tredje mand i forretningsudvalget.

Museums-venner holdt generalforsamling: Formanden var skiftet ud i sidste øjeblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce