Økokøerne byder på elegante dansetrin på søndag

Søndag 15. april er der Økodag. Det er den dag, de økologiske køer slippes på græs første gang efter en vinter i løsdriftsstaldene. Det kvitterer de for med en balletopvisning. Arkivfoto: Mette Mørk

Økokøerne byder på elegante dansetrin på søndag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brunsminde og Engmarkgård inviterer til Økodag 2018. Køerne danser klokken 12, men vil man se med, skal komme i god tid.

Give: Køer er hovedingrediensen, når en stor del af landets økologiske mælkeproducenter på Økodag inviterer publikum inden for på deres ejendomme.

Økodagen er den dag, de økologiske køer efter en vinter i løsdriftsstaldene får lov at komme på græs første gang. Det kvitterer de for med at give en danseopvisning med spring, hop og galop. De byder på akrobatiske udfoldelser, man ikke skulle tro var muligt for dyr med deres kropsbygning.

Fra en spæd start i 2005, hvor omkring 10.000 gæster tog mod invitationen, har Økodag udviklet sig til en større folkefest. Økologisk Landsforening er tovholder på projekt Økodag og her regner man med, ar der siden den spæde start har været godt 1,2 millioner gæster til de indtil videre 13 økodage.

De seneste par år har der været omkring 200.000 gæster på de mange gårde, der deltager. Derfor er det en god idé at komme til den udvalgte gård i god tid, hvis man vil opleve synet af de dansende køer.

For køerne finders ikke blot som dyr i stald og på mark. De findes også på vejene op til de gårde, der er med i Økodag.

Økodag 2018
Hvornår: Søndag 15. april klokken 12.Hvor: Brunsminde, Hovvejen 8, Givskud, 7323 Give

og Engmarkgård, Engmarksvej 2, Givskud, 7323 Give.

Begge steder er der åben for publikum fra klokken 10 til 14.

To lokale med

I den gamle Give Kommune er der mulighed for at kom til Økodag på to gårde. Det er Brunsminde, Hovvejen 8 og Engmarkgården på Engmarksvej 2.

På Brunsminde byder Gert og Marianne Hansen og deres tre sønner inden for. Her er der omkring 200 jerseykøer, ungdyr og små kalve, der må klappes. Bemærk i øvrigt, at hunde ikke må medbringes.

Brunsminde råder også over en anden ejedom, hvor der går en besætning med "originale uroksegener". De leverer råmælken til Thiese Mejeris urmælk, så på Brunsminde kan man både få en snak om jerseykødets kvaliteter og om urmælk.

På Engmarkgård er det Tina og Martin Bruun og deres tre børn, der tager imod. Her er der foruden de 200 jerseykøer med tilhørende opdræt også høns, katte og hunden Maggie.

Siden 2014 har der også været produktion af is baseret på lokale økologiske råvarer.

På begge ejendomme vil der være hoppeborge og smagsprøver fra Thiese Mejeri.

Økokøerne byder på elegante dansetrin på søndag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce