Politiets mobile patrulje kigger forbi på onsdag

Frank Sejerskilde er den lokal betjent i Give. Men han har mange andre opgaver, så for at styrke den borgernære kontakt kommer politiets nye mobilstation af og til på besøg i området. Næster gang er onsdag 9. januar klokken 10. Foto: Børge Larsen

Politiets mobile patrulje kigger forbi på onsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Borgernes bedste ven" skulle gerne være det lokale politi. Derfor er den borgernære politiindsats blevet styrket og på onsdag kan man få en snak med "lokalpatruljen" ved Superbrugsen.

Give: Er der en landbetjent i Give?

Det spørgsmål blev kort før nytår stillet på facebooksiden 7323. Svaret fra brugerne af hjemmesiden var både ja og nej. Begge dele er for så vidt korrekt.

"Ja" er rigtigt, for Frank Sejerskilde er den lokale betjent. Men han er kun at træffe i Huset torsdage fra klokken 14 til 17. Resten af tiden er han ikke kun landbetjent i Give, så "Nej" er også et delvist rigtigt svar.

Besparelser, politireformer og koncentration om andre opgaver som øget terrorberedskab og grænseovervågning har betydet, at der er blevet skåret ned på den borgernære politiservice.

For meget, mener politikerner nu. Så i efteråret blev der bevilget penge og 150 betjente til et initiativ ved navn "Nærhed og Tryghed".

I november blev resultatet præsenteret på Torvet, hvor en ombygget folkevognsrugbrød gør det ud for en mobil politistation. Den er bemandet med Brian Kristiansen, der er leder af den mobile indsats og med lokalbetjentene Frank Sejerskilde, Give og Henrik Jensen, der har base i Bredsten.

Kig forbi

- Den mobile station skal bruges til at bedre kontakten mellem borgere og politi. Vi vil meget gerne tilbage til rollen som "borgernes bedste ven", hvor vi hjælper og støtter med de mange store og små problemer, alle kommer til at opleve ind i mellem, sagde Brian Kristiansen midt i november.

Det er fortsat målet og på onsdag kan man igen kigge forbi den mobile politistation og få en snak med de tre betjente. Denne gang holder politistationen på parkeringspladsen ved Superbrugsen i Fredensgade. Her er der mulighed for både formel og mere uformel kontakt mellem klokken 10 og 11.30.

Den mobile politistation har ikke faste træffetider eller holdepladser. Er der tid til det, triller de tre betjente ud som på onsdag.

Ellers vil der være tale om behovstyrede besøg. Den kan rykke i et område, hvis borgene af en eller anden årsag føler sig utrygge.

Eller hvis politiet føler, der er behov for at orientere borgerne om baggrunden for forbrydelse.

Politiets mobile patrulje kigger forbi på onsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce