Red Barnet er jo formandsjagt

Tine Sternberg har valgt at stoppe som formand for Red Barnet for at få mere tid til sin blomsterbutik. En afløser behøver ikke komme internt fra lokalforeningen. Arkivfoto: Jim Hoff

Red Barnet er jo formandsjagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tine Sternberg ønsker efter fem år på posten at give depechen videre. Hun vil i stedet koncentrere sig om sin blomsterbutik.

Give: Budskabet blev spredt i det offentlige rum til frokostjazzarrangementet, som Red Barnet arrangerer sammen med Give Rotary Klub.

Mens musikerne var gået inden døre for at trække vejret, entrede Tine Sternberg scenen. Herfra opfordrede hun alle de tilstedeværende til at overveje, om en af dem eller en i deres nærmeste bekendtskabs skulle være den næste formand i den lokale afdeling af Red Barnet.

Tine Sternberg selv har nemlig valgt at stoppe som formand. Det sker, når hun har aflagt sin sidste beretning og generalforsamlingen næste forår er afviklet.

- Til den tid vil jeg have siddet på posten i fem år og jeg synes, der er ved at være behov for nye øjne på den plads. Jeg er ikke kørt træt i det, men en ny formand vil kunne se nye muligheder, som jeg måske ikke har blik for, siger Tine Sternberg.

Med i hendes overvejelser tæller også, at hun gerne vil have mere tid til at passe sin blomsterbutik i Østergade. Her har rigeligt at se til, ikke mindst efter Birkebæk Blomster i Vestergade stoppede.

Det skal man

Når hun allerede nu har meddelt, at hun trækker sig til foråret, er det for at give lokalforeningen god tid til at finde en afløser. Det kan tage tid at finde en ny formand, hvad den lokale Røde Kors afdeling oplevede dette forår.

Der findes ikke en færdig specifikation af krav til den nye formand. Men Red Barnets lokalafdeling har dog udarbejdet en intern håndbog med blandt andet fordeling af opgaverne i bestyrelsen.

Her fremgår, at formanden er foreningens ansigt ud ad til og har det overordnede ansvar for foreningen. Formanden skal med andre ord sikre, at foreningen er synlig i det lokale bybillede og medierne.

Derudover skal formanden sikre et optimalt samarbejde med organisationer og andre partere på både det lokale og det nationale plan

Derudover er der en lang række mere praktiske opgaver, som det er formandens lod at løse. De er koncentreret om at få arbejdet i foreningen til at glide. En beskrivelse kan fås hos Tine Sternberg.

Red Barnet er jo formandsjagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce