Region vender på en tallerken i skrot-sag - nu vil sygehuset donere gammelt inventar væk

Efter flere dages polemik omkring kassation af inventaret på Give Sygehus har de mange protester og opråb fra vrede borgere givet pote. Der åbnes nu op for donation af visse dele af inventaret. Foto Jim Hoff

Region vender på en tallerken i skrot-sag - nu vil sygehuset donere gammelt inventar væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter flere dages polemik om skrotningen af inventaret på Give Sygehus har de mange protester og opråb fra vrede borgere givet pote. Regionen åbner nu for donation af visse dele af inventaret.

GIVE: Folkelig opstand var det måske ikke, men det var tæt på, da det kom frem, at inventaret på Give Sygehus skulle sendes på genbrugspladsen.

Blandt inventaret er der gode brugbare møbler og fine lamper, køkkenudstyr, godt værktøj med mere. Alt sammen effekter, der kan genbruges andre steder, men udgangspunktet fra Regionen og Sygehus Lillebælt var, at det hele skulle skrottes.

Nu er der imidlertid sket en kovending fra Regionens og Sygehus Lillebælts side i denne sag, idet teknisk chef fra Sygehus Lillebælt, Rene Edslev fredag eftermiddag bekræftede overfor avisen, at regionen har indstillet skrotningen og nu overvejer, om de brugbare effekter fra Give Sygehus på en eller anden måde kan komme nogen til gavn.

Kovending

-Vi forholder os til Regionens koncernchef Rikke Vestergaards udmelding på TV i aftes, hvor hun siger, at der bør kigges på denne her sag. Derfor er det sådan, at der stadigvæk foregår en sortering af inventaret på Give Sygehus. Der er ting, vi kan genanvende i sygehusregi andre steder; der vil være ting, der ikke kan bruges, og så er der ting, vi ikke kan/skal bruge, men som er gode nok til at andre kan have glæde af dem. Men det nye i sagen er så, at der nu er åbnet op for, at den sidste gruppe af inventaret kan gå til donationer, forklarer Rene Edslev.

Åbner nu op for donationer

Sorteringsarbejdet på sygehuset vil dermed fortsætte som før: Der vil også stadigvæk blive kasseret effekter, der ikke er gode nok. Men de brugbare effekter vil nu gå ud i en donationsrunde.

- Nu er det her helt nyt for os, så vi skal have sat os sammen for at lave en korrekt og ordentlig procedure for hvordan og til hvem, vi kan donere tingene. Hvem kommer i betragtning? Hvem gør ikke? Det vil naturligvis medføre en del dilemmaer, og de ting skal vi have helt styr på og tænkt grundigt igennem, inden vi lancerer en donationsrunde, siger Rene Edslev.

Der vil komme en officiel udmelding, når man har alle detaljer på plads.

Region vender på en tallerken i skrot-sag - nu vil sygehuset donere gammelt inventar væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce