Rokhsar Sediqi og familie må blive i landet fire år mere

Smilet kom frem igen hos Rokhsar Sediqi, da hun et halvt år efter den første opholdstilladelse havde lagt frygten for udvisning til Afghanistan bag sig. Nu har hun og hendes familie fået yderligere fire år til at nå deres mål: At blive danskere. Arkivfoto: Børge Larsen

Rokhsar Sediqi og familie må blive i landet fire år mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den endelige fred har endnu ikke sænket sig over Diagonalvejen 72, hvor familien Sediqi bort til leje. Men nu kan arbejdet for en fremtid i Danmark fortsætte i hvert fald fire år endnu.

Give: Et forlængelse af opholdstilladelse er en enorm lettelse for ikke blot Rokhsar Sediqi, der i forhold til offentligheden har trukket det store læs i den afghanske flygtningefamilie.

For den nye forlængelse af opholdstilladelsen i Danmark gælder alle familiemedlemmer. Og denne gang er opholdstilladelsen ikke blot af to års varighed.

- Din opholdstilladelse er gyldig til 29. marts 2023, som der står i brevet til hvert enkelt familiemedlem.

Afsenderen er: 1. Asylkontor, Udlændingestyrelsen under Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Af brevet fremgår, at Udlændingestyrelsen "forlænger din opholdstilladelse i Danmark, da grundlaget for din opholdstilladelse stadig er til stede". Det fremgår også, at tilladelsen er givet efter udlændingelovens § 9c, stk. 1.

Endelig fremgår det af brevet, at tilladelsen giver ret til at arbejde og studere i Danmark samt at den er givet med mulighed for varigt ophold i Danmark.

Den del er dog ikke givet endnu, men blot det, at muligheden er der og at opholdstilladelsen denne gang gælder fire år, har bragt ro og lettelse til familien Sediqi.

Jo. Vi er alle meget glade. Nu får vi i hvert fald fire år mere til at nå vores mål. Og vi vil fortsætte med samme energi, som vi har haft hele tiden.
Rokhsar Sediqi
Vejle Amts Folkeblad tjekker i dag ligestillingen på en lang række områder - i anledning af kvindernes internationale kampdag. Infografik: Nicolai Svante Skovgård
Vejle Amts Folkeblad tjekker i dag ligestillingen på en lang række områder - i anledning af kvindernes internationale kampdag. Infografik: Nicolai Svante Skovgård

Vi gør alt

- Nu løber vi alle stærkt for at nå de mål, vi har sat os om at få lov til at blive danskere, sagde Rokhsar Sediqi til denne avis, da hun for godt halvandet år siden var kommet livslysten og ungdomsglad ud af en depressiv og selvmordstruet periode med en truende udvisning til Afghanistan hængende over hovedet.

Den gang havde de fået to år til at nå målene. De må være godt på vej mod målene. Så langt, at Udlændingestyrelsen nu har givet dem fire år yderligere til at komme helt i mål.

Målet er ingen i familien Sediqi i tvivl om: Mulighed for varigt ophold i Danmark.

Og hvor langt er familien så på de mål? De er i hvert fald godt på vej.

Familien bestod oprindeligt af ni personer, men under flugten blev den ældste søn myrdet af Taliban og faderen blev såret af skud i benet. I alt otte medlemmer kom ad to omgange til Danmark og, måske ikke uventet, har de unge det nemmest ved at klare sig under nye forhold.

Den ældste søn driver Givskud Pizzaria, den næstældste er ansat på DanCake og den yngste er ved at uddanne sig som kok.

Den ældste datter er under uddannelse som social- og sundhedsmedarbejder, Rokhsar går på gymnasiet og den yngste gå på Firkløverskolen. Begge de yngste piger har fritidsjob.

Forældrene går begge til danskundervisning og er i arbejdspraktik, faderen i Netto og moren i en børnehave.

VAF bringer i uge 12 et portræt af familien og dens kamp for at blive integreret.

Rokhsar Sediqi og familie må blive i landet fire år mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce