Samlede 2,5 ton tøj ind på seks timer - går til flygtningelejre

Indsamlingen "Give Gi'r - en hjertesag" sender for syvende år tøj, tæpper og andet godt af sted til flygtningene i lejrene langs grænsen med Tyrkiet og Syrien. Søndag blev varerne sendt af sted på første etape. Foto: Tine Sternberg

Samlede 2,5 ton tøj ind på seks timer - går til flygtningelejre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På kun seks timer lykkedes det at samle næsten to et halvt ton tøj sammen til ofrene for borgerkrigen i Syrien. Tøjet er allerede på vej til flygtningelejrene.

Give: Der er efterhånden en del rutine hos "bagkvinderne" for indsamlingen "Give gi'r" til fordel for ofrene for borgerkrigen i Syrien.

Det er syvende år i træk, indsamlingen blev gennemført og i løbet af tre timer lørdag og tre timer søndag nåede man at få samlet næsten 2500 kilogram tøj, tæpper, hjemmestrikkede bamser og andet brugbart til flygtningelejrene i grænseområdet mellem Tyrkiet og Syrien.

Der er ikke bare gengangere blandt kvinderne bag. Her trækker Tine Sternberg, Winnie Christensen, Linda Kristensen, Lene Frydensbjerg Poulsen læsset og har de sidste år også fået hjælp af Petra Raundahl. Også blandt de, der afleverer tøj er der mange gengangere.

Loppemarkedet i Grønbjerg kigger forbi med det tøj, der ikke blev solgt på loppemarkedet sidste weekend. "Give Tøjcenter", "Fancy" og "Herluf Design" er også blandt de trofaste givere.

Nogle donerer strikkede garnbamser, en strikker huer af garnrester, hun får fra bekendte.

Nogle har så at sige givet dobbelthjælp. De har været på udsalg i Røde Kors genbrugsbutik og bagefter givet tøjet til indsamlingen.

- Og i år er vi næsten blevet landsdækkende. Vi får tøj fra Århus og fra Agger, siger Tine Sternberg.

Det landsdækkende sker dog via bagkvindernes tætte personlige kontakter.

Winnie Christensen fra gruppen har et sommerhus på Tunø, hvor naboerne er fra Agger. Naboerne synes så godt om ideen, at de foranstaltede en indsamling i boligforeningen hjemme i Agger. Så Agger gi'r også.

Petra Raundahls børn bor i Kolt og Harlev ved Århus, så her er der også blevet samlet tøj ind.

I år var der også tøj fra Give KFUM. Klubben stod efter Humlebi Cup tilbage med nogle ubrugte sponsortrøjer, der enten var for små eller store til deltagerne i håndboldstævnet. De kommer nu til at blive brugt i flygtningelejre.

Her er tøjet allerede på vej ned. Allerede sidst på søndagen kom en bil fra Viomis, der igen i år fragter tøjet sydpå.

Som hjælp til brændstoffet var der igen 1000 kroner fra tandlægerne i Jernbanegade.

Samlede 2,5 ton tøj ind på seks timer - går til flygtningelejre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce