Skulpturerne er på plads - kunstnerne og fester er på vej

"Bispekonvent i Naturens katedral" hedder et af de nye værker i Skulpturbyen. Det er fremstillet af B.C. Meibom og er her fotgraferet i Galten. I Give står det ved kirken.

Skulpturerne er på plads - kunstnerne og fester er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skulpturbyen er sammen med Give Handel og Erhverv

Give: Fredag bliver Give lidt mere skulpturel og kunstig end normalt.

Her afvikler Skulpturby.dk og Give Handel og Erhverv med en økonomisk håndsrækning fra kommunen i ryggen den fjerde udgave af Kunst- og Skulpturdagen. Egentlig er det en fernisering på den årets udstilling i Skulpturby.dk, men det er gennem de seneste år blevet krydret med så mange andre aktiviteter, at der med rette kan tale om en lille byfest.

Ikke mindst er byens handlende med på at skabe fest og stemning i byen. Både i og uden for butikkerne og sandelig også, når butikkerne lukker klokken 21. Så har Give Handel og Erhverv nemlig sørget for at The Boss optræder på Torvet. Altså ikke Bruce Springsteen selv, men et dansk kopiband, der har taget mesterens kælenavn The Boss som navn på orkesteret.

Det skal nok give genlyd mellem byens mange skulpturer. De står ikke alle, som de stod i fjor. Efter et par hektiske uger med flytning af nogle af skulpturerne, fjernelse af andre og opstilling af helt nye er den årets udgave klar.

Skulpturvandringer
Der arrangeres tre guidede gratis skulpturvandringen hen over sommeren. De finder sted:18. juni.

17. juli

15. august.

Alle starter ved Huset klokken 18.30.

Derudover kan man få arrangeret specielle guidede skulpturvandringer for 25 kroner pr. person, dog minimum 400 kroner.

Kunstnere på vej

17 af værkerne har fået ny placering. 14 andre er enten solgt eller er flyttet hjem til kunstnerne. Dertil skal lægges, at der er kommet 20 nye værker til årets udgave af Skulpturby.dk. Den består af i alt 77 værker placeret på 72 forskellige adresser.

Foreningens medlemmer er inviteret til fernisering i teltet på Torvet klokken 15.30. Her vil formanden for Skulpturbyen Jørgen Lundsgaard holde åbningstalen inden Mette Hindhede vil give en gennemgang af værkerne i dette års udgave af skulpturbyen.

Der er også tradition for, at en af kunstnerne kommer med et oplæg. I år er det Søren Cip, der vil forsøge at besvare spørgsmålet "Hvorfor er kunst i det offentlige rum vigtigt?"

Søren Cip er dog ikke den eneste kunstner, der på fredag øser ud af sine erfaringer og evner. I midtbyen får han følgeskab af fem kolleger. Det er Freja Niemann Laudrup, der arbejder med sten og marmor, Frank Fenris, der arbejder med jern, Sussanne Ahrenkiel, der vil arbejde med et popnitter og skabe et genbrugshjerte, Ali Al-Jarbi, der vil lave et jernrelief af en mand, der rider på en fugl og endelig Søren Lyngbye, der vil skabe atomare forstyrelser.

De seks kunstnere er alle kendte i Give i forvejen. Enten har de udstillet skulpturer eller også har de deltaget i isskulpturfestivalerne.

Udover de arbejdende kunstnere er der masser af andre aktiviteter i byen. I år er New York temaet for Kunst- og Skulpturdagen, så selvfølgelig er der masser af amerikanerbiler parkeret rundt i gaderne.

Give-Egnens Museum er der også, både i Give og i New York. Museet inviterer tilskuerne med på en rejse til New York i 1901. Her kan man gå i fotografen Christian Ballings fodspor. Der bliver ikke tale om en luksusrejse, kan det godt afsløres.

Ser man fjernsyn fra New York kan man godt få det indtryk, at der er gadeteater på alle gadehjørner. Det er der næppe og det bliver heller ikke tilfældet i Give på fredag. Men gadeteater vil der være ligesom der vil være masser af underholdning og musik.

I det hele taget lover arrangørerne New Yorkerstemning med masser af aktiviteter for både børn og voksne.

Skulpturerne er på plads - kunstnerne og fester er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce