Solveig er et naturtalent

Jacqueline Friis Mikkelsen fra Unique Models kalder Solveig Mørk Hansen et naturtalent. Hun har en personlighed, der bare brænder igennem, når hun bliver fotograferet eller optræder på scenen.
Foto: MH

Solveig er et naturtalent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øjnene er smukke og blå, blikket direkte og huden fejlfri. Håret bølger blødt om 14-årige Solveig Mørk Hansens kønne ansigt, som hun sidder her i det lyse køkken i sit hjem på landet tæt på Give sammen med lillesøster Pernille og sin mor, Ann. Solveig begynder i næste uge sin karriere som model hos Unique Models, når hun skal præsentere pelse for Copenhagen Fur i Messecenter Herning. Det synes alt sammen lidt uvirkeligt, som hun sidder her og fortæller om den dag, hun sammen med mor, mormor og Pernille tog på "tøsetur" til Århus for at gå til casting hos Unique Models. Det er kun et par uger siden, at modelbureauets leder, Jacqueline Friis Mikkelsen, midt i vrimlen af hundredvis af håbefulde unge piger og drenge fik øje på den en meter og 76 centimeter høje, langbenede og tynde pige. Hun så straks Solveigs bemærkelsesværdige udstråling, som helt naturligt tiltrækker folks opmærksomhed. - Sikke nogle kønne piger, du har, var Jacqueline Friis Mikkelsens første kommentar til Ann, før hun henvendt til Solveig sagde: - Dig har jeg ventet længe på, du var værd at vente på. Solveig er en af i alt tre nye modeller fra hele landet, som Unique Models har valgt blandt de mange hundrede, der blev castet, og Jacqueline Friis Mikkelsen aftalte straks et nyt møde med Solveig og familien. - Det var lidt surrealistisk for mig. Da jeg vågnede dagen efter, troede jeg, det var en drøm, jeg kunne ikke helt forstå det, siger hun, der den dag i Århus syntes, alle de andre i køen var meget pænere. - Jeg har aldrig tænkt på mig selv som særligt pæn, selv om mine venner har sagt det, siger Solveig, der er elev i 8. klasse på Karlskov Friskole. Her fortæller veninderne hende dagligt, hvor stolte de er af hende. Det samme er far, Erik Mørk Hansen, siger Solveig med et smil, som får de kønne øjne med det skovsø-dybe blik til at lyse.

Født to måneder for tidligt

Solveig er født med en stærk personlighed og gejst. Hun er født to måneder for tidligt og vejede kun 1150 gram, men allerede dengang viste hun sin stærke vilje ved at klare sig uden hjælp til vejrtrækning, som andre for tidligt fødte fik. De to søstre har altid leget modeller og gået catwalk, siden de var ganske små. De klædte sig ud i mormors tøj og agerede ellers, som gik de på podiet i et af de store modehuse. Solveig er vant til at stå på en scene som sanger i Pauli Sandagerdis kor på Musikskolen Vejle Kommune, og hun går også til drama på Søndermarksskolen i Give. Når hun er på scenen, tiltrækker hun sig helt naturligt opmærksomhed, fordi hun kan lide at optræde. Hjemme i Give er det familiens holdning, at model-arbejdet er et fritidsjob og måske lidt mere udfordrende og oplevelsesrigt end at passe en kiosk. Solveig skal på mandag have undervisning i at gå på catwalken i høje sko før det første job med at præsentere pelse. Hun har øvet sig hjemme med mor som instruktør og Pernille som tilskuer, og de har hygget sig med det. Og det er nok mor, mormor og Pernille, der er mest nervøse, når Solveig skal debutere. Selv tager hun det roligt, før hun træder ind i en helt speciel voksenverden og siger snusfornuftigt: - Det er vigtigt at blive ved med at være sig selv. Jeg skal ikke lave mig om, jeg skal være, som jeg er.

Solveig er et naturtalent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce