Spillemænd spiller lystigt op til dansen

Aldersspredningen er stor blandt deltagerne i "Thyregodtræf". De indtil videre 118 tilmeldte spillemænd er mellem 10 og 85 år. Arkivfoto

Spillemænd spiller lystigt op til dansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Thyregod er man for 29. gang ved at forberede det store spillemands- og folkedansertræf til den sidste weekend i vinterferien. Indtil videre er 118 musikere tilmeldt træffet.

Thyregod: Det bliver festligt. Det bliver fornøjeligt.

Og ikke mindst bliver det folkeligt, når der i den kommende weekend for 29. gang holdes spillemandstræf på Thyregod Skole. Her er der indtil videre tilmeldt 118 spillemænd og en lang stribe dansere.

Danserne skal ikke på samme måde som spillemændene melde sig til på forhånd, fordi der ikke er forskellige hold og inddeling efter rutine og dygtighed som for musikerne.

- Faktisk kan man gå lige ind fra gaden og danse med på lørdag. Det håber vi mange vil gøre, siger Manny Skjærbæk, der igen i år er tovholder på det store arrangement.

Der er to forskellige muligheder for at komme til at svinge sig i dansen til spillemændenes toner. Den første mulighed kommer klokken 13.30 lørdag. Her kan de danseglade få mulighed for at møde festlige Karen Bertelsen fra Rødkærsbro, der vil undervise i danse fra samlingen "The Playford Ball - 103 Early Country Dances".

Musikken hertil leveres af kursister med Ole Emig, Jelling som forspiller.

Thyregodtræffets program
 • Kl. 10 - 11 Storspil for alle
 • Kl. 11 - 12 Gruppespil (1. valghold)
 • Kl. 12 - 13 Frokost
 • Kl. 13 - 14:45 Gruppespil (1. valghold)
 • Kl. 14:45 - 15:15 Kagebord, kaffe/sodavand
 • Kl. 15:15 18 Gruppespil (2. valghold)
 • Kl. 18 - 19:30 Aftensmad
 • Kl. 19:30 - 20 Ungdoms/børnekoncert for alle
 • Kl. 20 - 23:30 Folkedansebal og kaffebord
 • Kl. 23:30 - ?? Natmad/fri spil og dans
 • Kl. 21:45 "Natkassen" åbner med børnefilm og hygge

Træd dansen

Vil man lære at træde dansen til spillemandsmusik, eller kan man det og har svært ved at styre sin lyst til at være med, så kommer man blot. Man skal dog betale 70 kroner for at være med, men så er der både dans og stort kaffebord inkluderet.

Om aftenen bliver danset igennem fra klokken 20.

Der startes dog allerede klokken 19.30, men det er med en lille koncert, hvor ungdomsholdene viser, hvad de har fået ud af formiddagens og eftermiddagens undervisning og samspil.

Derefter er der to dansearrangementer i forlængelse af hinanden i skolens aula. Der er først folkedanserbal under ledelse af Karen Bertelsen og Ole Emig. Her tages der udgangspunkt i eftermiddagens undervisning.

Dernæst er der "Fuld fart på dansen" med Annette Bech-Dalstrup og Ove Andersen, Ø. Bjerregrav.

I et mindre lokale vil der i løbet af aftenen også være børnedans. Det arrangeres og ledes af Camilla Skjærbæk, Odense og Annelene Toft, Fredericia.

Bliver dansen for meget er der også åbent i "Natkassen" fra klokken 21.45. Her er der børnefilm og hygge.

Spil løs

Men dansen bliver nu bedst, hvis der er god musik til. Det skal de 118 spillemænd nok sørge for, bliver tilfældet.

Inden aftenens dans kan man som spillemand vælge mellem en lang række kurser.

Der er for eksempel et kursus i udtryk og betoning, hvilket jo kan have stor betydning for, hvordan dansen bliver. På det kursus får man styr på udtryk og betoning og spil på violin og harmonika.

Harmonikaen kan også bruges sammen med en tin whistle. Så er vi i irsk folkemusik og dette kursus bliver også med fløjter og klarinetter og senere udvidet til alle instrumenter.

Der er flere kurser for de voksne spillemænd. Der er også et barnehold for de 6 - 11 årige, ungdomshold for 11 år og opefter og så er der ungdomsholdet "De skrappe". De har været med på kursus tidligere.

Dansen slutter klokken 23.30, hvor der serveres natmad. Men spillemændene plejer at tage fat igen, når de har fået lidt at styrke sig på. Og så kan man jo bare danse med.

Spillemænd spiller lystigt op til dansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce