Støj, støv og show trækker et par tusinde til Uhe

Røg, støj og show på fredag i Uhe. Traktortrækket er en rigtig folkefest med godt 2000 deltagere. Når traktorerne har trukket stikket, er der fest med "Dr. Diesel" i teltet. Arkivfoto.

Støj, støv og show trækker et par tusinde til Uhe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et team af frivillige mødes i aften på en mark uden for Uhe for at gøde de sidste ting klar til fredagens traktortræk. Det trække godt 2000 til folkefest.

Uhe: Fredag serveres der igen festmenu til en rigtig folkefest.

Festen finder sted på en græsmark lige nordvest for Uhe. Marken er stillet til rådighed af Farre Grovfoder Forsyning amba, der på den vis nærmest sponsorerer et græsslet.

Det er dog ikke græs, der er på festmenuen. Det er i stedet masser grillede pølser med dyppelse, pommes frittes og i litervis af fadøl. Men egentlig er den menu kun garniture til hovedretten, som levere af 50 traktorer, der sandsynligvis vil trække lidt mindre end føreren af traktoren synes, de skulle kunne.

Med andre ord er der dækket op til traktortræk i Uhe. Det arrangeres som sædvanligt af Ringive-Lindeballe Idræts Forening, der efterhånden har snart 20 års erfaring med arrangementet.

- Derfor er der selvfølgelig meget, der efterhånden kører efter faste rutiner. Men vi prøver også hele tiden af lave små ændringer, så vi kan gøre arrangementet endnu bedre, siger Jørgen Peter Lund.

Han er en af tovholderne i det faste team af frivillige, der får traktortrækket til at fungere, som det skal.

"Jyllands Hyggeligste Traktortræk"
Hvornår: Fredag 10. maj fra klokken 18.

Hvor: På en græsmark ved Uhe. Indkørslen til personbilsparkering findes mellem Uhe by og Karlskovrundkørslen.

Hvor mange: 50 traktorer i forskellige klasser. Der vil være pengepræmier og pokal til 1., 2. og 3. plads.

Entré: 90 kroner.

Der er telt på 600 kvadratmeter.

Der er udskænkning fra ølvogn og øltelte. Der er øltankvogn som back up.

Fra klokken 21.45 er der musik og fest i teltet.

Tradition og fornyelse

- Det er vigtigt at understrege, vi er et team. Var vi ikke det, kunne vi ikke have det så sjovt, som vi rent faktisk også har det, når vi arrangerer traktortrækket, siger Jørgen Peter Lund.

Det sjove gør det nemmere at få det hårde slid til at glide. For hårdt slid er det også ind imellem.

For eksempel onsdag aften, hvor hele holdet mødes for at få de sidste forberedelser på plads. Når det er gennemført, spiser holdet sammen og hygger sig. Måske afprøver de endda fadølsanlægget. Det skal simpelthen fungere upåklageligt på fredag.

- Holdet består af en flok, der har været med gennem mange år. Men heldigvis kommer der hvert år også yngre kræfter til. Det er godt og vigtigt for os, for det betyder, at de også får ejerskab til traktortrækket. Det er med til at fremtidssikre arrangementet. Det skal jo gerne fortsætte, for det bidrager godt til driften af vores Idrætsforening, siger Jørgen Peter Lund.

En anden af den faste flok er byens smedemester Poul Gejl, der selv er bidt af traktortræk.

Sætter holdet

Han står for at tage mod tilmeldinger af trækkere og deres traktorer. Det er også ham, der sætter holdene, så der kommer spændende dyster i de forskellige kategorier.

I princippet kan man stille op med en gammel Ferguson, men langt de fleste traktorer er ombyggede i forskellige grad. Derfor er det ikke en dyst med alle mod alle.

Poul Gejl får deltagerne delt ind i kategorier, så de er nogenlunde jævnbyrdige. Det gør showet mere publikumsvenligt.

Når traktortrækket er slut, starter anden del af festen. Den kommer til at foregå i storteltet, der sikrer 600 kvadratmeter med tørvejr, hvis regnen skulle finde på at kigge forbi.

Det er også i storteltet, der skænkes fadøl ud og langes frankfurtere over disken, mens traktortrækket står på. Men klokken 21.45 går bandet "Dr. Diesel" i gang med at lægge lydtæppe til en rigtig teltfest.

Den fest varer til klokken 1.

Så kan arrangørerne begynde at lukke ned og rydde op.

Støj, støv og show trækker et par tusinde til Uhe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce